Νέα εγκύκλιος για τη διαφημιστική δαπάνη από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής

18:30 8/3/2017 - Πηγή: iPop

Εγκύκλιο για τη διαφημιστική δαπάνη εξέδωσε την Τετάρτη το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και Τηλεπικοινωνιών. Αυτή αφορά μια συνέχεια του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης.

Η εγκύκλιος έχει ήδη σταλεί σε όλους τους φορείς του Δημοσίου και οι προϋποθέσεις, τις οποίες περιλαμβάνει αφορούν τη λειτουργία της διαδικασίας ελέγχου και έγκρισης των διαφημιστικών δαπανών των φορέων από το αρμόδιο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα οι απαραίτητες προϋποθέσεις, τις οποίες περιλαμβάνει η εγκύκλιος
είναι:η έγκαιρη κατάθεση των προγραμμάτων επικοινωνιακής προβολής,η υποβολή προγραμμάτων με ρεαλιστικά χαρακτηριστικά και προοπτική υλοποίησης καιη τήρηση της κατανομής των διαφημιστικών δαπανών στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κατά τα οριζόμενα στο άρθρ. 4 του Π.Δ 261/1997 ιδιαιτέρως σε ό,τι αφορά την ποσόστωση των Περιφερειακών Μέσων Ενημέρωσης, η οποία ανέρχεται στο 30% της συνολικής, ανά φορέα, προϋπολογιζόμενης δαπάνης.Ποιος είναι ο στόχος του υπουργείου με την νέα εγκύκλιο;

Στόχος του υπουργείου είναι, σύμφωνα με τον κ. Παππά να «μην υπάρχουν πλέον γκρίζες ζώνες και ανομία στο Διαδίκτυο», ενώ όπως δηλώνει από την στιγμή που υπάρχει νόμος, θα πρέπει και να εφαρμόζεται σωστά.

Στόχος της Κυβέρνησης παραμένει και η τάξη στην κατανομή της κρατικής διαφήμισης, για την οποία, όπως τονίζει ο κ. Παππάς, «διασφαλίζουμε την τήρηση της ποσόστωσης καταβολής του 70% για τα Μέσα πανελλαδικής εμβέλειας και του 30% υπέρ των Μέσων της περιφέρειας».

Διαβάστε επίσης:

Μητρώο online media με στόχο τη διαφάνεια και την ενίσχυση της πολυφωνίας| Video

Photo: Nikos Libertas / SOOC

The post Νέα εγκύκλιος για τη διαφημιστική δαπάνη από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα