Να τα εκατοστήσεις! Ευχή ή κατάρα;

22:00 18/7/2014 - Πηγή: iPop

Σου δίνουν ευχή ή κατάρα; Πολλές φορές μερικές εκφράσεις που χρησιμοποιούμε μπορεί να έχουν διπλή σημασία και ας τις θεωρούμε καλές προς εμάς. Έχεις γενέθλια και όλοι σου λένε να τα εκατοστήσεις. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό όμως;

Θετική έννοια

Είναι η ευχή του να ζεις εκατό χρόνια γεμάτα με υγεία, αγάπη και χαρά. Είναι η υπερβολή με την καλή έννοια για να εκφράσουμε το πόσο θέλουμε να

υπάρχει δίπλα μας για μεγάλο χρονικό διάστημα αυτό το άτομο. Να ζήσει 100 ολόκληρα χρόνια ώστε να γεμίσει με όσα επιθυμεί και πολλές εμπειρίες! Απλή και όμορφη ευχή.

Αρνητική έννοια

Η αρνητική έννοια μπορεί να έχει πολλές μορφές και είναι ανάλογα με την φαντασία του καθενός. Για παράδειγμα, όταν κάποιος έχει ένα πρόβλημα, με το οποίο δεν μπορεί να συμβιβαστεί και έρχεσαι και του λες να ζήσει εκατό χρόνια. Κάτσε βρε άνθρωπε, γιατί να τον δεσμεύσεις τόσα χρόνια, ενώ ο ίδιος μπορεί να θέλει να ζήσει λιγότερα; Άρα τον αναγκάζεις να καταραστεί τη μακροζωία του, από τη στιγμή που η ζωή του είναι ένα μαρτύριο. Άσε που όταν ζεις 100 χρόνια βλέπεις όλους τους αγαπημένους σου ανθρώπους να φεύγουν από τη ζωή και εσύ μένεις πίσω μόνος σου!

Tip!

Η ευχή που πρέπει να δίνεις είναι να ευτυχίσει, με όποιο τρόπο θέλει ο ίδιος. Είναι το πιο απλό και όμορφο πράγμα που μπορείς να του πεις.

The post Να τα εκατοστήσεις! Ευχή ή κατάρα; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα