Να σε κεράσουμε ένα καφεδάκι να ζήσεις περισσότερο;

12:01 17/7/2017 - Πηγή: iPop

«Να σε κεράσουμε ένα καφεδάκι να ζήσεις περισσότερο;». Ναι! Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι η κατανάλωση καφέ σχετίζεται με τη μακροζωία και εμείς δεν μπορούμε, παρά να χαρούμε, όντες λάτρεις του καφέ!

Η σύνδεση του καφέ με τη μακροζωία έγινε μετά από δύο μεγάλες έρευνες, οι οποίες δημοσιεύθηκαν στο «Annals of Internal Medicine».

Βασισμένες σε δείγμα περισσότερων από 700.000 ανθρώπων, οι μελέτες διαπίστωσαν πως όσο περισσότερο καφέ πίνεις, τόσο μειώνονται οι πιθανότητές σου να πεθάνεις πρόωρα από μια σειρά ασθενειών,

όπως ο καρκίνος, ο διαβήτης και διάφορες παθήσεις της καρδιάς.

Ειδικότερα, το 25% των συμμετεχόντων κατανάλωναν από 1 έως 3 κούπες καφέ την ημέρα. Μεταξύ των συμμετεχόντων, οι άντρες είχαν 12% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν σε σύγκριση με όσους δεν έπιναν καθόλου καφέ. Το αντίστοιχο ποσοστό των γυναικών ήταν 7%.

Σημειώνεται πως και στις δύο περιπτώσεις, οι ερευνητές προσπάθησαν να λάβουν υπόψιν τους και λοιπούς παράγοντες, όπως η διατροφή, η παχυσαρκία και το κάπνισμα, προκειμένου να είναι πιο έγκυρα τα αποτελέσματά τους.

Παρόλο που οι επιστήμονες σημείωσαν ότι ενδεχομένως να ευθύνονται κι άλλοι παράγοντες για τα συμπεράσματα των ερευνών, υπάρχουν κι άλλες έρευνες στο παρελθόν που έχουν αποδείξει ότι ο καφές κάνει καλό στην υγεία μας.

Μάλιστα, και ο ντεκαφεϊνέ καφές έχει συνδεθεί με την βελτίωση της μακροζωίας, επομένως ίσως δεν είναι η καφεΐνη καθαυτή υπεύθυνη για αυτά τα οφέλη.

Σε κάθε περίπτωση, το συμπέρασμα είναι ένα: Απενοχοποίησε τον καφέ και απόλαυσέ τον!

The post Να σε κεράσουμε ένα καφεδάκι να ζήσεις περισσότερο; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα