«Να ακυρωθεί το τουρκικό δημοψήφισμα»

14:04 17/4/2017 - Πηγή: iPop

Να ακυρωθεί το τουρκικό δημοψήφισμα ζητά η αντιπολίτευση της Τουρκίας, προειδοποιώντας ακόμα και για προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων!

Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής Πρόεδρος του κεντροαριστερού – κεμαλικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) ζήτησε με δηλώσεις του την ακύρωση του δημοψηφίσματος για την αλλαγή του πολιτεύματος,

ενώ τόνισε πως το κόμμα θα προχωρήσει σε προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εάν χρειαστεί.

Ο ίδιος γνωστοποίησε πως το CHP άκουσε παράπονα από ορισμένες περιοχές ότι δεν έγινε σεβαστή η μυστικότητα της ψηφοφορίας, καταγγέλλοντας μάλιστα πως μερικά ψηφοδέλτια καταμετρήθηκαν μυστικά.

Ο Αντιπρόεδρος του CHP μάλιστα είπε πως αποτελεί «παραβίαση του νόμου» η απόφαση της Ανώτατης Εκλογικής Επιτροπής (YSK) να δεχθεί ψηφοδέλτια χωρίς σφραγίδα.

Αυτή τη στιγμή είναι αδύνατο να προσδιοριστεί πόσες τέτοιες ψήφοι υπάρχουν και πόσες σφραγίστηκαν αργότερα. Αυτός είναι ο λόγος που η μόνη απόφαση που θα θέσει τέρμα στη συζήτηση για τη νομιμότητα της ψηφοφορίας και θα καθησυχάσει τις νόμιμες ανησυχίες του κόσμου είναι η ακύρωση αυτής της ψηφοφορίας από τη YSK

Σκοπός του κόμματος είναι η προσφυγή σε δημοτικές εκλογικές αρχές και στη YSK. Εάν κριθεί αναγκαίο, στη συνέχεια θα απευθυνθεί στο συνταγματικό δικαστήριο της Τουρκίας, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και σε οποιαδήποτε σχετική αρχή.

The post «Να ακυρωθεί το τουρκικό δημοψήφισμα» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα