Μοσκοβισί: Προτεραιότητα η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης

16:32 21/1/2017 - Πηγή: iPop

Από το Νταβός ο Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί τόνισε ότι ο ρόλος του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα είναι “αποφασιστικός” αλλά προτεραιότητα δεν είναι το θεσμικό πλαίσιο αλλά η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης “το συντομότερο δυνατό”.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην EurActiv.com στο Νταβός ο Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, μετά τις συνομιλίες που είχε με την Κριστίν Λαγκάρντ, υποστήριξε ότι η Κομισιόν θεωρεί το ΔΝΤ έναν θεσμό με αποφασιστικό

ρόλο στο πρόγραμμα αλλά υπογράμμισε πως αυτή τη στιγμή η νούμερο ένα προτεραιότητα είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Είχα μια πολύ θετική ανταλλαγή απόψεων με την Κριστίν Λαγκάρντ στις 19 Φεβρουαρίου. Θεωρούμε το ΔΝΤ έναν θεσμό με αποφασιστικό ρόλο στο πρόγραμμα (…) Προτεραιότητα τώρα είναι να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό

«Υπάρχουν ακόμα μερικά ζητήματα στο τραπέζι. Με κάποιες προσπάθειες και από τις δύο πλευρές θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε γρήγορα στην ολοκλήρωση» πρόσθεσε ο κ. Μοσκοβισί και υπογράμμισε πως αυτό ήταν και το μήνυμα της πρόσφατης συνάντησης με τον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών.

Ας είμαστε ρεαλιστές. Η προτεραιότητά μου είναι να μην συζητήσω θεσμικά το πλαίσιο, αλλά να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση

Σχετικά με τα μέτρα βραχυπρόθεσμου χρέους ο Ευρωπαίος Επίτροπος εξήγησε ότι αφού ελήφθησαν από τις ελληνικές αρχές οι δεσμεύσεις για την δημοσιονομική πορεία το 2017 και το 2018 εξηγεί πως είναι «βέβαιος ότι μπορούμε να επιστρέψουμε στη συμφωνία του Δεκεμβρίου και να ξεκλειδώσουμε σύντομα τα μέτρα βραχυπρόθεσμου χρέους, αφού ελήφθησαν από τις ελληνικές αρχές οι δεσμεύσεις για την δημοσιονομική πορεία το 2017 και το 2018»

The post Μοσκοβισί: Προτεραιότητα η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα