Μοσκοβισί- Τσακαλώτος: «Ελάχιστα όσα απομένουν για το κλείσιμο της αξιολόγησης»

16:41 12/1/2017 - Πηγή: iPop

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου, αμέσως μετά τη συνάντηση τους που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, προχώρησαν Μοσκοβισί- Τσακαλώτος εκφράζοντας την αισιοδοξία τους για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Πρώτος τον λόγο πήρε ο Π. Μοσκοβισί αναφέροντας: «Κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση προκειμένου να ολοκληρώσουμε τη δεύτερη αξιολόγηση» και τονίζοντας πως πολλά από τα ζητήματα που εκκρεμούσαν έχουν ήδη ολοκληρωθεί, ενώ δήλωσε «ελάχιστα απομένουν» και πρόσθεσε «Όταν υπάρχει

θέληση, υπάρχει και τρόπος και εκτιμώ πως η λύση είναι και εφικτή και θεμιτή».

Παράλληλα, ο Ευρωπαίος Επίτροπος είπε: «Ελπίζω ότι οι μεταρρυθμίσεις θα εφαρμοστούν εγκαίρως» και εξέφρασε την επιθυμία για «θετική κατάληξη των διαπραγματεύσεων» λέγοντας:

Θέλουμε μία κατάσταση winwin, δηλαδή και οι δύο πλευρές να έχουν οφέλη

Ο Π.Μοσκοβισί επίσης δήλωσε «η θετική κατάληξη θα έρθει μέσω της στενής και αρμονικής συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων πλευρών».

Όταν υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος και εκτιμώ πως η λύση είναι και εφικτή και θεμιτή

Τι είπε ο ΥΠΟΙΚ της χώρας μας;

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μίλησε από την πλευρά του για το κλείσιμο της αξιολόγησης δηλώνοντας πως επιθυμία όλων των πλευρών είναι «να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση όσο πιο σύντομα γίνεται». Μίλησε επίσης, για τη συμμετοχή του ΔΝΤ σημειώνοντας, ότι «θα πρέπει να πάρει τις αποφάσεις του αναφορικά με τον βαθμό στον οποίο θα συμμετάσχει»

Ο Ε. Τσακαλώτος επεσήμανε, επίσης, ότι η Ελλάδα είναι λίγο πριν την ανάκαμψη και πως υπάρχουν νομοθετημένες μεταρρυθμίσεις, ωστόσο, αναγνώρισε ότι όταν υπάρχουν πολλοί εμπλεκόμενοι οι λύσεις χρειάζονται αρκετό χρόνο.

Τέλος, αναφέρθηκε στα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το 2018, αλλά και στην επιθυμία της ελληνικής πλευράς για να λυθούν άμεσα οι εκκρεμότητες που έχουν μείνει για την δεύτερη αξιολόγηση λέγοντας

Θέλουμε να δούμε την περίοδο μετά το 2018 και τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος

The post Μοσκοβισί- Τσακαλώτος: «Ελάχιστα όσα απομένουν για το κλείσιμο της αξιολόγησης» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα