Μέσα στον Μάρτιο στη Βουλή ο εξωδικαστικός συμβιβασμός

13:37 1/3/2017 - Πηγή: iPop

Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να έρθει στη Βουλή για ψήφιση το σχέδιο νόμου το οποίο αφορά τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Οι δηλώσεις του Υπουργού πραγματοποιήθηκαν κατά τα εγκαίνια του πρώτου Γραφείου Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΓΕΥΔ).

Το συγκεκριμένο γραφείο σημειώνεται, πως

στεγάζεται στο ισόγειο του κεντρικού κτιρίου της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (Λ. Θηβών 196-198, Αγ. Ιωάννης Ρέντης), και, όπως έχει γίνει γνωστό θα εξυπηρετεί το κοινό καθημερινά από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι.

Ο Υπουργός Οικονομίας κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του υπογράμμισε, πως «με τη λειτουργία των συνολικά 120 Γραφείων Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών, μέχρι το τέλος του χρόνου, υλοποιείται η απόφαση της κυβέρνησης να προσφέρει τη μεγαλύτερη βοήθεια για την εξυπηρέτηση των δανειοληπτών σε συνδυασμό και με το σχέδιο νόμου για τον εξωδικαστικό μηχανισμό που βρίσκεται σε διαδικασία διαβούλευσης».

Και πρόσθεσε:

Δεν έχουν τη δυνατότητα τα στελέχη να κάνουν γενναίες ρυθμίσεις, αλλά μπορούν να προσφέρουν πληρέστερες πληροφορίες για ρυθμίσεις που προβλέπει η νομοθεσία ή για την ένταξή τους στον εξωδικαστικό μηχανισμό για δάνεια και υποχρεώσεις σε ασφαλιστικά ταμεία και δημόσιο

Ο Υπουργός απάντηση σε ερώτηση την οποία του έγινε από δημοσιογράφους σχετικά με την πορεία της διαπραγμάτευσης και τόνισε, πως «μόλις άρχισε».

Ο κ. Παπαδημητρίου μεταξύ άλλων είπε «δεν υπάρχει κάποια διαφωνία, ωστόσο σε διευκρινιστική ερώτηση για το εάν υπάρχει συμφωνία σχετικά με το κούρεμα ή όχι ΦΠΑ και ΦΜΥ. Η διαπραγμάτευση γίνεται πίσω από κλειστές πόρτες».

Διαβάστε επίσης:

Διαπραγμάτευση: Ορίστηκε στο 2% του ΑΕΠ το σημείο εκκίνησης για νέα μέτρα

The post Μέσα στον Μάρτιο στη Βουλή ο εξωδικαστικός συμβιβασμός appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα