Μεγάλο πλήγμα στη φοροδιαφυγή ετοιμάζει η Κυβέρνηση

22:39 8/4/2016 - Πηγή: iPop

Τα σχέδια της Κυβέρνησης για τα πλήγματα που ετοιμάζει στη φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο αποκάλυψε ο Τρύφωνας Αλεξιάδης. Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε πως αυτά τα δύο φαινόμενα στοιχίζουν στην ελληνική οικονομία 15 με 20 δις ευρώ.

Όπως ανέφερε ο κ. Αλεξιάδης η Κυβέρνηση βρίσκεται στο στάδιο του σχεδιασμού με νομοσχέδια τα οποία θα κατατεθούν στη Βουλή μέσα στο επόμενο διάστημα και θα σχετίζονται με το λαθρεμπόριο καπνού, την

εθελοντική αποκάλυψη κεφαλαίων και το πλαστικό χρήμα.

Επιπλέον, ετοιμάζονται μέτρα και για την πάταξη του λαθρεμπορίου ναυτιλιακών καυσίμων και μέσα στο 2016 έρχεται και σχέδιο, το οποίο θα ωθήσει τους πολίτες στο Διαδίκτυο με τις εφορίες να μετατρέπονται σε «σε ελεγκτικά κέντρα».

Για φοροδιαφυγή, πλαστικό χρήμα και καπνικά προϊόντα

1,3 εκατ. ΑΦΜ έχουν εντοπιστεί με ύποπτες κινήσεις, όπως ενημέρωσε ο κ. Αλεξιάδης. «Θα δούμε πώς θα αξιοποιήσουμε τα στοιχεία αυτά ελεγκτικά, είτε με αυτόματη ηλεκτρονική διασταύρωση στοιχείων είτε με άλλο τρόπο».

Ίδρυση ειδικού συντονιστικού προανήγγειλε ο κ. Αλεξιάδης σχετικά με τα καπνικά προϊόντα, ενώ θα χρησιμοποιηθούν ειδικοί κώδικες σήμανσης. Για το πλαστικό χρήμα είπε πως θα υπάρχουν κίνητρα αλλά και υποχρεωτικά μέτρα για αύξηση στη χρήση καρτών.

Για τα ναυτιλιακά καύσιμα

Για την πάταξη του λαθρεμπορίου στα ναυτιλιακά καύσιμα ο κ. Αλεξιάδης είπε πως έχουν τοποθετηθεί ήδη GPS στα μικρά δεξαμενόπλοια μεταφοράς ναυτιλιακών καυσίμων.

Ολοκληρώνεται και η διαδικασία για εγκατάσταση συστήματος εισροών και εκροών στην αλυσίδα εμπορίας καυσίμων, ενώ προχωράει και η διαδικασία για τον «μοριακό ιχνηθέτη». «Εκεί θα «πέφτει» στο καύσιμο, δίνοντας ακριβή πληροφορία για το πότε και από πού έφυγε το φορτίο».

Σχετικά με την εθελοντική αποκάλυψη κεφαλαίων

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε ότι το σχέδιο νόμου για την εθελοντική κάλυψη κεφαλαίων είναι ήδη έτοιμο κι ότι η σχετική διαπραγμάτευση με το Κουαρτέτο ολοκληρώνεται. «Όσοι έχουν χρήματα εκεί έξω, έχουν μια τελευταία ευκαιρία να τα δηλώσουν».

Επιπλέον, ο κ. Αλεξιάδης μίλησε για την ανάγκη αύξησης των εφοριακών προκειμένου να είναι αποτελεσματικός ο ελεγκτικός μηχανισμός.

The post Μεγάλο πλήγμα στη φοροδιαφυγή ετοιμάζει η Κυβέρνηση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα