Με τσίπουρο οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας στο Μαξίμου- Ποια μπλόκα δεν κάνουν πίσω;

11:57 25/2/2016 - Πηγή: iPop

Στις 10:30 έφτασαν στο Μαξίμου οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας για να συναντηθούν με τον Αλέξη Τσίπρα. Το νέο ραντεβού Τσίπρα- αγροτών διεξάγεται στη σκιά της παρέμβασης του Αρείου Πάγου στα μπλόκα. Οι αγρότες οι οποίοι έφτασαν στο Μαξίμου πρόσφεραν στον Πρωθυπουργό μια μπουκάλα τσίπουρο.

Την ίδια στιγμή πολλά μπλόκα κάνουν δειλά βήματα οπισθοχώρησης, ενώ παρόμοια στάση έχει και ο Πρωθυπουργός την ώρα που κυβερνητικές

πηγές σημειώνουν πως η σημερινή συνάντηση έχει περισσότερα αποτελέσματα από την προηγούμενη που από τους αγρότες χαρακτηρίστηκε άκαρπη.

Αν και στην αρχή ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήτα πρόθυμος να συμμετάσχει σε συζήτηση με τους εκπροσώπους των αγροτών από το μπλόκο της Νίκαιας, τελικά είπε το μεγάλο «ναι».

«Μάλλον οι αγρότες δεν κατανόησαν ότι ικανοποιούμε τα βασικότερα αιτήματά τους» τόνισε το πρωί της Πέμπτης λίγο πριν την νέα συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τους εκπροσώπους της Νίκαιας, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου.

Ο Β. Αποστόλου τόνισε: «Η Κυβέρνηση καταργεί την φορολόγηση από το πρώτο ευρώ κι αυτό το μέτρο αφορά το 85-90% των αγροτών ενώ το αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ ισχύει και για τα τεκμήρια».

Στη συνέχεια μάλιστα ο Υπουργός τόνισε: «Ικανοποιούμε έτσι το σημαντικότερο αίτημα τους. Ίσως δεν το έχουν κατανοήσει οι αγρότες αυτό, δεν μπορώ να δεχθώ άλλη εξήγηση».

Αναφερόμενος στο στην παραγγελία του Αρείου Πάγου ο Υπουργός τόνισε:

Η κυρία Κουτζαμάνη στο πλαίσιο τήρησης της νομιμότητας, έκανε την παρέμβασή της, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση η Κυβέρνηση να σταματήσει το διάλογο. Δεν υπάρχει επίσης περίπτωση περιστατικά όπως ο βανδαλισμός με το περιπολικό, να μείνουν ατιμώρητοι. Οι εκβιασμοί σε βάρος των βουλευτών τους χαλυβδώνουν περισσότερο, οι άνθρωποι αυτοί παλεύουν για τα δικαιώματα των αγροτών και δεν έπρεπε να τυγχάνουν τέτοιας συμπεριφοράς

Το απόγευμα της Τετάρτης, ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας από το βήμα της Βουλής έκανε νέο κάλεσμα σε διάλογο, λέγοντας:

Πιστεύω ότι οι αγώνες που έχουν αποτέλεσμα είναι αυτοί που δεν στρέφονται στα δικαιώματα του κοινωνικού συνόλου, συνεπώς δεν μπορώ παρά να απευθύνω κάλεσμα στη συνέχιση του διαλόγου ώστε να βρεθούν λύσεις. Εγώ τους καλώ εκ νέου, ακόμα και τους αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας, που γνωρίζω ότι έγνοια τους είναι οι μικρομεσαίοι και ελπίζω επί τούτου να βρούμε λύση γιατί στα υπόλοιπα ζητήματα έχουμε μεγάλες διαφωνίες και είναι γνωστό

Αναλυτικά η παραγγελία της εισαγγελέως:

«Προς τους κ.κ. Εισαγγελείς Εφετών της Χώρας και δι’ αυτών στους κ.κ. Εισαγγελείς Πρωτοδικών της περιφερείας τους

Το τελευταίο διάστημα, παρατηρείται το φαινόμενο του αποκλεισμού της κυκλοφορίας σε δημόσιες οδούς από τους συμμετέχοντες κλπ. στις κινητοποιήσεις των αγροτών. Η συμπεριφορά αυτή, όπως γνωρίζετε, συνιστά κατ’ αρχάς την αξιόποινη πράξη της παρακώλυσης συγκοινωνιών (άρθρο 292 ΠΚ, όπως ισχύει). Η πρόβλεψη του εγκλήματος αυτού, το οποίο διώκεται αυτεπαγγέλτως, έγινε για την προστασία της εύρυθμης λειτουργίας των κάθε είδους συγκοινωνιακών εγκαταστάσεων, που προορίζονται για κοινή χρήση, ενδιαφέρουν το κοινωνικό σύνολο και θεωρούνται κοινωνικά αγαθά σημαντικής αξίας.

Θεωρώ υποχρέωσή μου, να υπομνήσω σε εσάς το αυτονόητο καθήκον σας για παρέμβασή σας, με τη συνδρομή των αστυνομικών αρχών, με σκοπό, αφενός τη βεβαίωση του πιο πάνω εγκλήματος, ενδεχομένως δε και άλλων εγκλημάτων, και αφετέρου την εξακρίβωση των στοιχείων των δραστών και τη δίωξή τους».

Ποια είναι τα πέντε αιτήματα των αγροτών από το μπλόκο της Νίκαιας;Ν’ αποσυρθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό.Να καταργηθεί η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ που αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση και υλοποιεί η σημερινή. Να καταργηθούν τα τεκμήρια διαβίωσης. Αφορολόγητο ατομικό αγροτικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Να αποσυρθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση της φορολογίας κ.λπ.Αφορολόγητο πετρέλαιο. Μείωση του αγροτικού ρεύματος. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και «κούρεμα» του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.Κατάργηση του φόρου στο κρασί. Ν’ αποσυρθούν τα νέα μέτρα για φορολογία στο τσίπουρο.Ποια μπλόκα άνοιξαν;

Αξίζει να τονιστεί πως οι αγρότες από τον Ισθμό της Κορίνθου αποχώρησαν με αποτέλεσμα να αποκατασταθεί η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό.

Και οι αγρότες στα μπλόκα στην κοιλάδα των Τεμπών αλλά και τη γέφυρα του Πηνειού στην διασταύρωση με το Στόμιο επιτρέπουν από χθες την διέλευση των οχημάτων σε ένδειξη καλής θελήσεως, ενώ δεν είναι ακόμα γνωστό το πώς θα κινηθούν στην συνέχεια.

Ανυποχώρητοι παραμένουν οι Κρητικοί

Ιδιαίτερα σκληρή στάση φαίνεται πως κρατούν οι Κρητικοί αγρότες, οι οποίοι αποφάσισαν πως από την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινούν νέο γύρο κινητοποιήσεων, προχωρώντας σε συγκεντρώσεις έξω από τράπεζες και να αποκλείσουν τελωνεία.

Η Κυβέρνηση η οποία έκανε στροφή 180 μοίρες φαίνεται να προσπαθεί να αλλάξει τις αντιδράσεις που προξένησε η χθεσινή παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη προς τους κατά τόπους εισαγγελείς να μεριμνήσουν έτσι ώστε οι δρόμοι να μείνουν ανοιχτοί.

Την ίδια, όμως, στιγμή αξίζει να τονιστεί πως οι οργισμένοι αγρότες εμμένουν στις κινητοποιήσεις και κλείνουν λιμάνια, εφορίες και τράπεζες σε Κρήτη και Μακεδονία.

Όπως επιβεβαίωσαν οι αγρότες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μετά από τις αποφάσεις της συντονιστικής επιτροπής των μπλόκων την Πέμπτη καταλαμβάνουν την ΔΟΥ Ξάνθης καθ’ όλη την διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας της υπηρεσίας, ενώ την Παρασκευή θα πραγματοποιήσουν κατάληψη και στο κτίριο της πρώην Νομαρχίας και σημερινής Αντιπεριφέρειας Ξάνθης και την προσεχή Δευτέρα το Τελωνείο της Ξάνθης.

Κλειστό συνεχίζει να είναι το Τελωνείο της Νυμφαίας από αγρότες της Ροδόπης. Ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο κόμβος του Ιάσμου πάνω στη Εγνατία Οδό κλείνει καθημερινά από τις 17:00 έως και τις 21:00 το βράδυ.

The post Με τσίπουρο οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας στο Μαξίμου- Ποια μπλόκα δεν κάνουν πίσω; appeared first on iPop.

Keywords
μπλοκα αγροτων, μαξιμου, μπλοκο, τσιπουρο, αλέξης τσίπρας, τσιπρας, νέα, τεκμηρια, βουλη, λύση, συγκοινωνιες, βεβαίωση, πετρελαιο, ΦΠΑ, κουρεμα, τραπεζες, κρητη, δου, ipop, εθνικη τραπεζα, τελη κυκλοφοριας, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , μετρο, αυξηση φπα, τεκμηρια αυτοκινητων 2011, τεκμηρια διαβιωσης 2011, τραπεζα της ανατολης, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, φορολογια 2013, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, αλέξης τσίπρας, αποτελεσματα, ipop, αφορολογητο, βημα, δανεια, δου, εθνικη, νεα μετρα, πλαισιο, σημερινη, τα νεα, το βημα, ωρα, αγωνες, αυξηση, αξιζει, ασφαλιστικο, βεβαίωση, βραδυ, γεφυρα, δευτερα, διαστημα, εγινε, εγνατια, ευρω, ειπε, υπαρχει, επρεπε, εφοριες, ιδια, ισχυει, ητα, κυβερνηση, κυρια, κομβος, κρασι, κτιριο, λύση, μακεδονια, μειωση, μοιρες, οχηματων, παιδι, πεμπτη, πρωι, ραντεβου, συζητηση, συνεχεια, σχεδια, σχεδιο, τελωνειο, φορολογια, βηματα, δικαιωματα, κοιλαδα, πηγες, πληροφοριες
Τυχαία Θέματα