Μάσκες για λαμπερά μαλλιά με υλικά που έχεις στην κουζίνα!

11:56 23/8/2017 - Πηγή: iPop
Tα μαλλιά σου ειδικά τώρα το Καλοκαίρι, με τη θάλασσα και τον ήλιο ταλαιπωρούνται αρκετά. Δεν αποκλείεται να σου φαίνεται πως έχουν χάσει την λάμψη τους και δεν είναι υγιή. Αν όμως τα φροντίσεις σωστά θα τα επαναφέρεις εύκολα στο φυσιολογικό τους.

Όσο καλύτερα φροντίζεις τα μαλλιά σου, τόσο καλύτερα θα φαίνονται. Εκτός λοιπόν, απ’ την καθημερινή περιποίηση υπάρχουν μερικές συνταγές που μπορείς να φτιάξεις προκειμένου να δώσεις μια λάμψη στα μαλλιά σου.

Το
κόλπο με το αυγό

Τα αυγά εκτός από το γεγονός ότι κάνουν καλο στην υγεία μας κάνουν καλό και στα μαλλιά μας. Καθώς είναι μια απ’ τις πιο γνωστές πηγές πρωτεϊνών θα κάνουν τα μαλλιά σου πιο δυνατά και υγιή.

Απλά σπάσε δύο αυγά σ’ ένα μπολ, ανακάτεψε καλά και εφάρμοσε το μείγμα στα μαλλιά συ για περίπου 30 λεπτά. Αφού πρώτα τα ξεπλύνεις καλά, εφάρμοσε ένα σαμπουάν προκειμένου να απομακρύνεις κάθε μυρωδιά.

Το κόλπο με το μέλι

Το μέλι είναι το ιδανικό για να «μαλακώσουν» τα μαλλιά σου και να τους δώσεις μια extra λάμψη. Μπορεί να χρησιμοποιήσεις το μέλι μόνο του ως μάσκα μαλλιών Απλώς ανακάτεψέ το με ζεστό νερό και τοποθέτησέ το σε μια φιάλη ψεκασμού. Ψέκασε ελαφρά σε βρεγμένα μαλλιά και δες τη διαφορά!

Το κόλπο με το λάδι

Ένα μασάζ με λάδι είναι ιδανικό για τα μαλλιά σου καθώς θα τα αναζωογονήσει. Εάν έχεις λάδι καρύδας ή αμυγδάλων στο σπίτι εφάρμοσέ το σε βρεγμένα μαλλιά και κάνε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής πριν πλύνεις τα μαλλιά σου όπως κάνεις συνήθως.

Αν τα μαλλιά σου φαίνονται ξηρά πρόσθεσε λίγο λάδι στα άκρα αλλά κράτησε το μακριά απ’ το τριχωτό της κεφαλής γιατί θα τα κάνει να φαίνονται λιπαρά.

Bonus: Προσπάθησε να μη βάζεις πολύ μαλακτικό στα μαλλιά σου και όταν τα χτενίζεις καλό είναι να ξεκινάς απ’ το κάτω μέρος, απ’ τις άκρες.

Photos: iStock

The post Μάσκες για λαμπερά μαλλιά με υλικά που έχεις στην κουζίνα! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα