Κυβέρνηση: Ερευνούμε την προέλευση της επίθεσης στην ιστοσελίδα του Πρωθυποργού

21:00 23/6/2017 - Πηγή: iPop

Ξανά σε λειτουργία τέθηκε η ιστοσελίδα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, μετά από μια σύντομη διακοπή της λειτουργίας της το απόγευμα της Παρασκευής. Η διακοπή οφείλεται σε προσπάθεια παραβίασης, η οποία, όπως υποστηρίζει η Κυβέρνηση, αντιμετωπίστηκε με επιτυχία, ενώ διαξάγονται έρευνες για την προέλευση της επίθεσης.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Διοικητικής ανασυγκρότησης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως η προσπάθεια

να παραβιαστεί από αγνώστους η ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού αντιμετωπίστηκε με επιτυχία, καθώς ουδεμία αλλοίωση και επέμβαση στο περιεχόμενο και τα ψηφιακά δεδομένα αυτής κατέστη δυνατή.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι τόσο για την ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού, όσο και για τις υπόλοιπες κυβερνητικές ιστοσελίδες, τηρείται το αυστηρότερο πρωτόκολλο και οι πιο σύγχρονες μέθοδοι για την ηλεκτρονική ασφάλεια αυτών, ώστε να περιορίζονται και να αντιμετωπίζονται προσπάθειες παραβίασης.

Σε συνεργασία με όλες τις συναρμόδιες αρχές θα συνεχιστεί η έρευνα, προκειμένου να εντοπιστεί η προέλευση της επίθεσης

Νωρίτερα, Τούρκοι χάκερς είχαν αναρτήσει στο Twitter φωτογραφία με το site του Πρωθυπουργού που βρισκόταν εκτός λειτουργίας, γράφοντας: «Το website σας έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης. Η Αγία Σοφία είναι δική μας».

Η επίθεση από Τούρκους χάκερς δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.

Θυμίζουμε πως τις τελευταίες μέρες ένταση επικρατεί για ακόμα μια φορά ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία με αφορμή την ανάγνωση του Κορανίου μέσα στην Αγία Σοφία.

Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

The post Κυβέρνηση: Ερευνούμε την προέλευση της επίθεσης στην ιστοσελίδα του Πρωθυποργού appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα