Καιρός να ξεχάσεις όλα αυτά που ήξερες για τα σουτιέν!

13:56 4/9/2017 - Πηγή: iPop
Μύθοι για την υγεία που πιστεύαμε παλαιότερα, σήμερα ίσως μας φαίνονται αστείοι. Ωστόσο, μερικοί είναι τόσο βαθιά ριζωμένοι που όσα χρόνια κι αν περάσουν, εξακολουθούμε να τους πιστεύουμε. Όπως για παράδειγμα, μύθοι που αφορούν τα σουτιέν και οι περισσότερες γυναίκες εξακολουθούν να πιστεύουν.

Συγγνώμη κορίτσια, αλλά οι ειδικοί σε θέματα του μαστού, έρχονται να καταρρίψουν όσα πιστεύαμε για τα σουτιέν.

Το σουτιέν κατά τη διάρκεια του ύπνου θα κρατήσει το στήθος σου «ζωντανό»

H Halle Berry πριν από μερικά χρόνια, αποκάλυψε πως κοιμάται με το σουτιέν απ’ την ηλικία των 16. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη ότι φοράμε ή όχι σουτιέν κατά τη διάρκεια του ύπνου μας, αυτό επηρεάζει το στήθος με την πάροδο του χρόνου. Η «πτώση» του στήθους οφείλεται κυρίως στην εγκυμοσύνη και στον θηλασμό. Και δεν είναι και καθόλου βολικό να κοιμάσαι με σουτιέν!

Το σουτιέν μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του μαστού

Στο παρελθόν έχουν ισχυριστεί πως τα σφιχτά σουτιέν περιορίζουν τους λεμφαδένες γύρω απ’ τα στήθη, παγιδεύουν τις τοξίνες και προκαλούν καρκίνο. Σύμφωνα, όμως, με την Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου, η μελέτη αυτή δεν είχε λάβει υπόψη της τις συνήθεις πρακτικές επιδημιολογικής έρευνας ούτε άλλες μεταβλητές. Μελέτες έχουν αποδείξει πως δεν υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις ότι η χρήση σουτιέν συνδέεται με τον καρκίνο του μαστού.

Μην βάζεις το σουτιέν στο πλυντήριο

Αυτός ο μύθος κρύβει και μια μικρή αλήθεια. Τα σουτιέν φθείρονται ταχύτερα όταν μπαίνουν στο πλυντήριο, ωστόσο σίγουρα καθαρίζουν καλύτερα. Μπορείς να πλένεις το σουτιέν με κρύο νερό και σαμπουάν για τα μωρά.

Υπάρχει μόνο ένας τρόπος να βάλεις το σουτιέν σου

Όχι. Μπορείς να το βάλεις με όσους τρόπους θέλεις και με όποιον τρόπο σε βολεύει!

Photo: Getty

The post Καιρός να ξεχάσεις όλα αυτά που ήξερες για τα σουτιέν! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα