Και όμως οι συμπτώσεις δεν είναι ποτέ τυχαίες

14:50 1/6/2017 - Πηγή: iPop

Ο καθένας έχει αντιμετωπίσει μια κατάσταση όπου απλά δεν μπορούσε να εξηγήσει μια σύμπτωση. Για παράδειγμα, αποφασίζεις ξαφνικά να πάρεις τηλέφωνο έναν παλιό σου φίλο και την ίδια στιγμή ο φίλος σου σε καλεί ο ίδιος ή τυχαία πετυχαίνεις έναν άλλο φίλο σου και μετά από μια συζήτηση μαζί του, αλλάζει απίστευτα η ζωή σου. Διάβασε παρακάτω για να καταλάβεις τον λόγο που οι συμπτώσεις δεν είναι τυχαίες!

Και μερικές φορές, όταν αυτές οι τέλεια δημιουργημένες συμπτώσεις συμβαίνουν είναι πραγματικά αδύνατο να πιστέψεις σε αυτές.

Ένα σαφές παράδειγμα αυτού του φαινομένου είναι η ιστορία

του ηθοποιού Anthony Hopkins. Ήταν έτοιμος να πρωταγωνιστήσει σε μια ταινία. Για να γνωρίσει καλύτερα τον χαρακτήρα του, χρειαζόταν την αρχική έκδοση του βιβλίου, την οποία δεν μπορούσε να βρει σε κανένα βιβλιοπωλείο. Ο ηθοποιός σχεδόν έχασε την ελπίδα ότι θα βρει το βιβλίο, αλλά μια μέρα είδε ξαφνικά ένα αντίγραφο του μυθιστορήματος σ’ έναν πάγκο στο μετρό. Στη συνέχεια, κατά την πτήση προς το σημείο που θα γυριζόταν η ταινία, ο Anthony συναντήθηκε τυχαία με τον συγγραφέα του μυθιστορήματος George Feifer στο αεροδρόμιο. Ο συγγραφέας παραπονέθηκε στον ηθοποιό ότι είχε δανείσει στον φίλο του το πιο πολύτιμο αντίγραφο του βιβλίου του με τις σημειώσεις του αλλά ο φίλος του είχε χάσει το βιβλίο κάπου στο σταθμό του μετρό. Μάντεψε ποιος είχε αυτό το πολύτιμο αντίγραφο πλέον στα χέρια του!

Διάβασε παρακάτω για να μάθεις πως γίνεται κάτι τέτοιο να συμβεί:

Eίναι σαν όλα τα γεγονότα στον κόσμο, όλοι οι άνθρωποι, και όλες οι πληροφορίες να συνδέονται με αόρατα νήματα που μερικές φορές εμφανίζονται τυχαία. Και, σύμφωνα με τον διάσημο ψυχίατρο Carl Gustav Jung, είναι πραγματικά αλήθεια. Αυτό το φαινόμενο ονομάζεται συγχρονικότητα και είναι ίσως το πιο μυστηριώδες πράγμα στο Σύμπαν μας.

Ο Jung κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπάρχει στενή σχέση μεταξύ ενός ατόμου και του περιβάλλοντος του. Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ του χώρου, του χρόνου, του συνειδητού και του ασυνείδητου.

Σε ορισμένες στιγμές υπό την επίδραση συγκεκριμένων αντικειμενικών περιστάσεων, οι οποίες σχετίζονται με το άτομο, εμφανίζεται η ισχυρότερη έλξη. Αυτή η έλξη προκαλεί όλες τις απροσδόκητες συμπτώσεις που ονομάζουμε θανατηφόρα ατυχήματα, καταστροφή, απίστευτη τύχη ή ακόμα και θαύμα.

Όσο πιο στενή είναι αυτή η σχέση ανάμεσα σε εσένα και τους ανθρώπους γύρω σου, τόσο πιο πιθανό είναι ότι θα παρατηρήσεις και θα κάνεις ακόμη και τα μικρότερα πράγματα σημαντικά. Αυτά τα πράγματα μπορεί να είναι διαφημίσεις, τραγούδια, συναντήσεις, εικόνες, συνομιλίες ή μυρωδιές.

Φυσικά, δεν μπορούμε να είμαστε 100% σίγουροι γι’ αυτό το φαινόμενο. Παρ ‘όλα αυτά, μερικές φορές αυτό το μυστικιστικό πράγμα μας βοηθά να ενεργούμε, να παίρνουμε αποφάσεις ή ακόμα και να αλλάζουμε ριζικά τη ζωή μας.

Ακόμα και αυτό το άρθρο μπορεί να είναι το αποτέλεσμα της συγχρονιμότητας. Ίσως αναζητούσες μια εξήγηση για όλες τις περίεργες συμπτώσεις ή να περίμενες ένα σημάδι. Λοιπόν, εδώ είναι!

The post Και όμως οι συμπτώσεις δεν είναι ποτέ τυχαίες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα