Ήξερες ότι το σκυλί σου θυμάται κάθε άσχημη πράξη που έχεις κάνει μπροστά του;

17:37 29/11/2016 - Πηγή: iPop

Άσχημα νέα για όσους έχουν σκυλιά και κάποια στιγμή στη ζωή τους έκαναν κάτι άσχημο μπροστά τους. Τα σκυλιά, σύμφωνα με έρευνες θυμούνται πολύ καθαρά οτιδήποτε άσχημο έχεις κάνει και ήταν παρόντα.

Σύμφωνα με έρευνα από το Current Biology, και τα σκυλιά, όπως και οι άνθρωποι θυμούνται κάποιες στιγμές ακόμα και αν δεν ήταν και τόσο σημαντικές. Η έρευνα αναφέρει ότι τα σκυλιά διαθέτουν εξαιρετική μνήμη ακριβώς όπως και οι άνθρωποι.

Όπως χαρακτηριστικά,

λέει η Claudia Fugazza από το MTA-ELTE Comparative Ethology Research Group:

Η έρευνα που μιλά για μνήμη η οποία ξεχωρίζει σημαντικές στιγμές σε μη ανθρώπινα όντα, όπως τα σκυλιά, είναι σημαντική, καθώς αναφέρεται σε μια ψυχική κατάσταση..τυχαία, δηλαδή, κωδικοποίηση ενός γεγονότος, όταν, δηλαδή, θυμούνται κάτι που δεν είναι σημαντικό, ενώ δεν είναι γνωστό εάν αυτό ήταν ένα σημαντικό γεγονός ή όχι

Οι περισσότεροι επιστήμονες συμφωνούν ότι οι τυχαίες κωδικοποιήσεις, μπορούν να μην ισχύουν αν τα τεστ ανάκλησης της μνήμης είναι ανέφικτα, επειδή σε αυτήν την περίπτωση δεν είναι σίγουρο ότι το σκυλί θα θυμάται το περιστατικό αργότερα, και έτσι δεν θα είναι σε θέση και να γνωρίζει αν το γεγονός ήταν σημαντικό

Σ’ ένα τεστ που πραγματοποιήθηκε, με τίτλο, κάνε το όπως το κάνω, έβαλαν σκυλιά να πάνε σε τυχαία σημεία και να παραστήσουν σημαντικές στιγμές ανθρώπων μέσω ανάκλησης της μνήμης, κάνοντας πράξεις τις οποίες είχαν δει.

Η «επεισοδιακή» μνήμη έχει ταυτιστεί με την αυτογνωσία – την αναγνώριση, δηλαδή, του εαυτού ως μια οντότητα ξεχωριστή από τα άλλα όντα.

Photo: Getty

The post Ήξερες ότι το σκυλί σου θυμάται κάθε άσχημη πράξη που έχεις κάνει μπροστά του; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα