Ημέρα ταλαιπωρίας για τους πολίτες- 24ωρη απεργία στις σταθερές συγκοινωνίες

08:12 23/2/2017 - Πηγή: iPop

Μεγάλη είναι η ταλαιπωρία με την οποία θα έρθουν οι πολίτες οι οποίοι για τις μεταφορές τους χρησιμοποιούν τα μέσα σταθερής τροχιάς. Οι εργαζόμενοι στα συγκεκριμένα μέσα αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία σήμερα, Πέμπτη, κι έτσι από το πρωί στους δρόμους επικρατεί «χάος». Η 24ωρη στάση εργασίας δεν έχει προγραμματιστεί μόνο για την Πέμπτη, δύο ακόμα θα πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα

την Τετάρτη (1/3) και την Παρασκευή (3/3) αντίστοιχα.

Οι εργαζόμενοι στις σταθερές συγκοινωνίες (μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ), πατούν «φρένο» στα μέσα αντιδρώντας στη νομοθετική ρύθμιση με την οποία εκχωρείται στον ΟΑΣΑ η εμπορική εκμετάλλευση σταθμών και χώρων της ΣΤΑ.ΣΥ.

Με απόφαση του Συντονιστικού των Σωματείων Εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ, 24ωρες απεργίες έχουν οριστεί να πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, Τετάρτη 1 Μαρτίου και Παρασκευή 3 Μαρτίου.

Μάλιστα στη σχετική τους ανακοίνωση οι εργαζόμενοι στις σταθερές συγκοινωνίες υπογραμμίζουν:

Μοναδικό αίτημά μας είναι να μην προχωρήσει, εδώ και τώρα, η νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, μειώνοντας τα έσοδα της Εταιρείας, απαξιώνοντάς την και ανοίγοντας το δρόμο για να πωληθεί σε ιδιώτες

«Η ρύθμιση αποτελεί τον «δούρειο ίππο» για να διευκολύνει τα σχέδια των δανειστών ώστε να ιδιωτικοποιηθεί, ευκολότερα, η ΣΤΑ.ΣΥ. Όμως, αυτά τα «κρυφά» σχέδια δε θα περάσουν! Οι αστικές συγκοινωνίες θα παραμείνουν δημόσιες, παρέχοντας κοινωνικό έργο με όσο το δυνατόν δικαιότερη και φθηνότερη τιμολογιακή πολιτική» συμπληρώνει η ανακοίνωση των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς.

Στάση εργασίας από την ΟΛΜΕ- Έξω από το Υπουργείο Παιδείας οι καθηγητές:

Σε πανελλαδική κινητοποίηση προχωρά σήμερα, Πέμπτη, η ΟΛΜΕ, όπως αποφασίστηκε το Σάββατο κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευση των Προέδρων ΕΛΜΕ της χώρας.

Στην Αθήνα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας στις 14:00 το μεσημέρι, ενώ και συγκεντρώσεις θα γίνουν και στη υπόλοιπη Ελλάδα στις Διευθύνσεις ή στις Περιφέρειες.

Για τη διευκόλυνση συμμετοχής των εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το ΔΣ της ΟΛΜΕ αξίζει να σημειωθεί, πως κήρυξε για σήμερα, Πέμπτη, δύο δίωρες στάσεις εργασίας, 12.00-14.00 και 14.00-16.00.

Κεντρικό αίτημα της Ομοσπονδίας είναι οι μαζικοί διορισμοί μονίμων καθηγητών στα Γυμνάσια και Λύκεια για την κάλυψη των μορφωτικών αναγκών των μαθητών. Παράλληλα, η ΟΛΜΕ ζητά από το υπουργείο Παιδείας να επαναφέρει τις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις στα ΓΕΛ και να τις καθιερώσει και στα ΕΠΑΛ.

The post Ημέρα ταλαιπωρίας για τους πολίτες- 24ωρη απεργία στις σταθερές συγκοινωνίες appeared first on iPop.

Keywords
απεργια, συγκοινωνιες, σταση εργασιας, υπουργείο παιδείας, μετρο, ηλεκτρικος, τραμ, ΟΑΣΑ, απεργιες, ολμε, ελμε, αθηνα, ελλαδα, πανελλαδικες 2012, επαλ, ipop, απεργια μμμ, απεργια μετρο, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 4 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, απεργια 1 μαρτιου, απεργια 2 μαρτιου, απεργια 3 μαρτιου, απεργια 4 μαρτιου, απεργια 8 μαρτιου, απεργια 9 μαρτιου, απεργια 10 μαρτιου, απεργια 17 μαρτιου, απεργια μμε, ipop, εμπορικη, επαλ, ολμε, υπουργείο παιδείας, αξιζει, εκμεταλλευση, ελμε, εβδομαδα, εξετασεις, ζητα, πεμπτη, πρωι, ρυθμιση, σαββατο, συγκεκριμενα, συγκεντρωση, σχεδια, ταλαιπωρια, υπουργειο μεταφορων, υπουργειο
Τυχαία Θέματα