Η Βουλή αποφασίζει για την προανακριτική επιτροπή για τον Παπαντωνίου

08:54 28/3/2017 - Πηγή: iPop

Η Βουλή αποφασίζει για την προανακριτική επιτροπή για τον Παπαντωνίου. H συζήτηση στην Ολομέλεια ξεκίνησε στις 10 το πρωί και αναμένεται να ολοκληρωθεί το βράδυ με μυστική ψηφοφορία.

Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια συζητείται η πρόταση των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης σχετικά με τον πρώην

Υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου.

Μετά απ’ τις ποινικές δικογραφίες οι οποίες διαβιβάστηκαν στη Βουλή κι αφορούν τον κ. Παπαντωνίου, τα κόμματα της Κυβέρνησης κατέθεσαν τη σχετική πρόταση.

Οι δικογραφίες σχετίζονται με την πιθανή τέλεση αδικημάτων της απιστίας στρεφόμενης εναντίον του Δημοσίου, αλλά και με την νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατά την άσκηση των καθηκόντων του κ. Παπαντωνίου στο περιθώριο των συμβάσεων για εξοπλιστικά προγράμματα.

Σημειώνεται πως ήδη τα κόμματα της Αντιπολίτευσης έχουν ταχθεί υπέρ της πρότασης και έχουν δηλώσει πως θα ψηφίσουν την σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

Το υπόμνημα του Παπαντωνίου

Ο πρώην Υπουργός με αφορμή τη συζήτηση έστειλε υπόμνημα, στο οποίο αναφέρει:

«Επί 14 χρόνια όλες οι συμβάσεις του υπουργείου Άμυνας έχουν υποστεί εξονυχιστικό έλεγχο από διοικητικές και δικαστικές αρχές, χωρίς να έχει βρεθεί καμία απολύτως ένδειξη- ή υποψία ένδειξης- παράνομων ή παράτυπων ενεργειών ή παραλείψεων μου.

Η πρωτοβουλία της κυβερνητικής πλειοψηφίας να ζητήσει τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για έξι δικογραφίες που έχουν διαβιβαστεί στη Βουλή επιχειρεί να ανατρέψει την εικόνα. Όχι μόνο δεν το επιτυγχάνει, αλλά επιβεβαιώνει ότι μοναδικός στόχος είναι η συκοφάντηση».

The post Η Βουλή αποφασίζει για την προανακριτική επιτροπή για τον Παπαντωνίου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα