Η Βαυαρία λέει «όχι» στην μπούρκα

09:43 22/2/2017 - Πηγή: iPop

Η Βαυαρία, επιθυμεί να προβεί σε απαγόρευση της πλήρης κάλυψη του προσώπου μουσουλμάνων γυναικών σε σχολεία, πανεπιστήμια, κυβερνητικά γραφεία αλλά και εκλογικά κέντρα, όπως τόνισε το ομόσπονδο κρατίδιο της Γερμανίας την Τρίτη.

Η εν λόγω απόφαση αξίζει να σημειωθεί, πως λαμβάνεται μόλις επτά μήνες πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές όπου

το θέμα των μεταναστών θα τεθεί ως κεντρικό επί τάπητος. Οι Βαυαροί συντηρητικοί οι οποίοι διοικούν την περιοχή και είναι αδελφό κόμμα μ΄ αυτό της Καγκελαρίου ανησυχούν για πιθανή διαρροή ψήφων προς το αντιμεταναστευτικό ακροδεξιό Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).

«Η επικοινωνία συμβαίνει όχι μόνο μέσω της γλώσσας αλλά και μέσω της εμφάνισης, των εκφράσεων του προσώπου και των χειρονομιών» υπογράμμισε, είπε ο Βαυαρός Υπουργός Εσωτερικών αμέσως μετά από τη συμφωνία της τοπικής κυβέρνησης σε σχέδιο νόμου το οποίο απαγορεύει την επικάλυψη όλου του προσώπου για τους δημόσιους υπαλλήλους και σε δημόσιους χώρους όπου υπάρχουν θέματα δημόσιας ασφάλειας.

Εξήγησε επίσης, πως η εν λόγω πράξη «Αποτελεί τα θεμέλια των συναλλαγών μεταξύ μας και τη βάση για την ελεύθερη και δημοκρατική μας τάξη» και πρόσθεσε «Καλύπτοντας το πρόσωπό σου έρχεται σε αντίθεση με αυτή την κουλτούρα της επικοινωνίας».

Θυμίζουμε, πως τον Δεκέμβριο, η Merkel είχε καλέσει σε απαγόρευση των μαντήλων που καλύπτουν όλο το πρόσωπο σε χώρους «όπου είναι θεμιτό».

Η Γαλλία και το Βέλγιο από την πλευρά τους έχουν ήδη απαγορεύσει την μπούρκα, ενώ παράλληλα η περιοχή της Λομβαρδίας στη βόρεια Ιταλία την έχει απαγορεύσει σε νοσοκομεία και δημόσια γραφεία τα οποία ανήκουν στην περιφερειακή κυβέρνηση.

The post Η Βαυαρία λέει «όχι» στην μπούρκα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα