Η νίκη Macron μέσα απ’ τα «μάτια» του ευρωπαϊκού Τύπου

08:11 24/4/2017 - Πηγή: iPop

Στο επίκεντρό τους τα φύλλα του ευρωπαϊκού Τύπου σήμερα, Δευτέρα, έχουν τη νίκη του Emmanuel Macron στον α’ γύρο των προεδρικών εκλογών, αλλά και τα ποσοστά της Le Pen, η οποία δείχνει απειλεί με την παρουσία της στον β’ γύρο.

Guardian

Ο βρετανικός Guardian σχολιάζει ότι ο Macron είναι η «καλύτερη ελπίδα μίας μεγάλης χώρας με σοβαρά προβλήματα», ωστόσο, θεωρεί «η απειλή που θέτει η άκρα δεξιά δεν έχει σβήσει».

Financial Times

Οι Financial Times

απ’ την πλευρά τους προεξοφλούν νίκη Macron στον δεύτερο γύρο, ωστόσο, προειδοποιούν ότι ο 39χρονος θα αναγκαστεί να διαπραγματευτεί σκληρά προκειμένου να εφαρμόσει το σχέδιό του.

Frankfurter Allgemeine Zeitung

Η γερμανική εφημερίδα σε άρθρο της με τίτλο «Η Γαλλία κατακερματισμένη» σημειώνει πως «περισσότερο από το 40% των Γάλλων ψήφισαν υποψήφιους της άκρας δεξιάς ή της άκρας αριστεράς. Η νίκη του Macron είναι τόσο περιορισμένη που στις δύο προηγούμενες προεδρικές εκλογές (2007, 2012) δεν θα είχε φθάσει στον δεύτερο γύρο».

Der Spiegel

Το γερμανικό περιοδικό βλέπει τη νίκη Macron ως ένα «ηχηρό χαστούκι στον πολιτικό μηχανισμό. Η εκλογή του στον δεύτερο γύρο έβγαλε από τη μέση, τουλάχιστον προσωρινά, παλαιούς πολιτικούς θεσμούς, τους συντηρητικούς Γκωλιστές Les Républicains, όπως και τους κυβερνώντες σοσιαλιστές του Hollande».

Le Soir

Η βελγική εφημερίδα σε άρθρο της στην ηλεκτρονική της έκδοση κρίνει πως οι Γάλλοι «έκαναν την επανάστασή τους, απορρίπτοντας, α λα Trump, τα παραδοσιακά κόμματα και πολιτικούς, της δεξιάς όπως και της αριστεράς, για να θέσουν αντιμέτωπες δύο προσωπικότητες εκτός συστήματος».

Le Temps

Η εφημερίδα της Ελβετίας, επαναφέροντας τον όρο «νέο σύνορο», που είχε χρησιμοποιήσει ο Αμερικανός John F. Kennedy, εύχεται νίκη του Macron: «Αυτός ο νέος πρόεδρος, ούτε καν 40 ετών, μπορεί να δώσει ένα νέο σύνορο στην Γαλλία και να βελτιώσει την τύχη των Γάλλων. Όμως, με το Εθνικό Μέτωπο, οι απόγονοι της Γαλλίας των συνεργατών και της γαλλικής Αλγερίας βρίσκονται στις πύλες της εξουσίας».

The post Η νίκη Macron μέσα απ’ τα «μάτια» του ευρωπαϊκού Τύπου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα