Η Κομισιόν στη μάχη κατά των fake news | Συστήνει «ομάδα κρούσης»

08:47 31/8/2017 - Πηγή: iPop
| ΣυστήνειΗ Κομισιόν ρίχνεται στη μάχη κατά των fake news, με την Επίτροπο για την Ψηφιακή Οικονομία, Mariya Gabriel, ν’ ανακοινώνει τη σύσταση «ομάδας κρούσης», δηλαδή μιας ομάδας εμπειρογνωμόνων προκειμένου να καταπολεμηθούν οι ψευδείς ειδήσεις.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνει δημόσια διαβούλευση για τις ψευδείς

ειδήσεις, η οποία θα περιλαμβάνει πρόσκληση σε διάλογο για εξειδικευμένα θέματα, τα οποία μπορούν να αποτελέσουν εφαλτήριο για τη δημιουργία νέων νομοθετικών προτάσεων.

Η κα Gabriel τόνισε πως ακόμα δεν έχει αποφασιστεί εάν υπάρχει ανάγκη για αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο σε ευρωπαϊκό επίπεδο. «Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για τη νομοθεσία».

Η ίδια, όμως, υπογράμμισε πως «οι online πλατφόρμες έχουν ανάγκη από φροντίδα. Προσωπικά θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό να εντοπίσουμε τις βέλτιστες πρακτικές, να προσδιορίσουμε με σαφήνεια έναν μηχανισμό συντονισμού και να καταλάβουμε τι μπορούμε να κάνουμε ως Ευρωπαϊκή Ένωση: ποια είναι η προστιθέμενη αξία μας στην καταπολέμηση ψευδών ειδήσεων».

Μέσα στον Σεπτέμβρη, η Κομισιόν αναμένεται να προχωρήσει στην ανακοίνωση λήψης σχετικών μέτρων, τα οποία θα ορίσουν κοινές απαιτήσεις αναφορικά με το πότε οι επιχειρήσεις θα πρέπει να αφαιρούν το παράνομο περιεχόμενο που δημοσιεύουν οι χρήστες.

«Ανεξάρτητα από την εθνική νομοθεσία, είναι σαφές ότι χρειαζόμαστε και μια ευρωπαϊκή προσέγγιση. Είναι σημαντική η διασφάλιση της συνοχής», δήλωσε η Επίτροπος.

The post Η Κομισιόν στη μάχη κατά των fake news | Συστήνει «ομάδα κρούσης» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα