Η κίνηση η πιο αποτελεσματική μέθοδος εκμάθησης μαθηματικών

09:33 24/2/2017 - Πηγή: iPop

Σ’ένα περίεργο αλλά ενδιαφέρον συμπέρασμα κατέληξαν οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης σχετικά με την εκμάθηση των μαθηματικών στο σχολείο.

Σύμφωνα με την έρευνα την οποία διεξήγαγαν οι επιστήμονες στη Δανία, τα παιδιά έχουν καλύτερες επιδόσεις στα μαθηματικά όταν στην μαθησιακή διαδικασία εμπλέκεται και η κίνηση.

Οι επιστήμονες πειραματίστηκαν για έξι εβδομάδες με τρεις ομάδες 165 μαθητών δημοτικού. Στους μαθητές εφάρμοσαν διαφορετικές μεθόδους εκμάθησης μαθηματικών.

Συγκεκριμένα, στη μια ομάδα οι μαθητές υποβλήθηκαν σε μια τεχνική σύμφωνα με την οποία εμπλεκόταν

όλο τους το σώμα στη μαθησιακή διαδικασία. Τα θρανία ήταν στην άκρη της τάξης και το μάθημα γινόταν στο πάτωμα. Οι μαθητές προσπαθούσαν να λύσουν προβλήματα φτιάχνοντας αριθμούς ή σχήματα με το σώμα τους και το σώμα των συμμαθητών τους.

Στη δεύτερη ομάδα, οι μαθητές έκαναν καθιστικό μάθημα, όμως, χρησιμοποίησαν και τουβλάκια για να λύσουν αριθμητικά ή γεωμετρικά προβλήματα.

Η τρίτη ομάδα των μαθητών προχώρησε στην κλασική εκμάθηση, με θρανία, χαρτί και μολύβι.

Ποιο ήταν το συμπέρασμα;

Μετά από μια περίοδο έξι εβδομάδων, οι μαθητές της πρώτης ομάδας είχαν τα καλύτερα αποτελέσματα στα διαγωνίσματα. Μάλιστα, η απόδοσή τους ήταν βελτιωμένη κατά 8% σε σύγκριση με την αρχή της έρευνας, αλλά και διπλάσια σε σύγκριση με την επίδοση της δεύτερης ομάδας. Η τρίτη ομάδα είχε τις χειρότερες επιδόσεις.

Η συγκεκριμένη μέθοδος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και πειραματικά απ’ τους γονείς στο σπίτι προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το παιδί αντιλαμβάνεται καλύτερα τα μαθηματικά, χρησιμοποιώντας το σώμα του για να λύσει προβλήματα.

The post Η κίνηση η πιο αποτελεσματική μέθοδος εκμάθησης μαθηματικών appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα