Η Αθήνα ετοιμάζεται για την έλευση Ομπάμα- Ύψιστα μέτρα ασφαλείας στην πρωτεύουσα

12:02 12/11/2016 - Πηγή: iPop

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στην Αθήνα ενόψει της επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα στην χώρα μας. Θυμίζουμε ότι ο απερχόμενος Αμερικανός Πρόεδρος θα προσγειωθεί στο «Ελ. Βενιζέλος» το πρωί της Τρίτης.

Ενόψει της διήμερης επίσκεψης του Μπ. Ομπάμα η πρωτεύουσα θα λάβει πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά. Αξίζει να τονίσουμε ότι τα μέτρα ασφαλείας θα είναι πιο ενισχυμένα απ’ ό,τι το 1999 κατά το ταξίδι του Μπιλ Κλίντον στην χώρα μας.

Σύμφωνα με την Real,

τελικά θα κινητοποιηθούν περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί, ενώ επί ποδός θα βρίσκονται και οι ειδικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. Συγκεκριμένα, οι σκύλοι της υπηρεσίας Κ9, το τμήμα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών και κλιμάκια των μυστικών υπηρεσιών θα είναι σε επιφυλακή.

Επί ποδός θα είναι και τα εναέρια μέσα προκειμένου να επιτηρούν από αέρος τις τοποθεσίες που θα επισκέπτεται και θα μένει ο Αμερικανός Πρόεδρος. F-16 θα συνοδεύσουν μάλιστα το Air Force 1 απ’ την στιγμή που θα μπει στο ελληνικό FIR, μέχρι και την προσγείωσή του στο «Ελ. Βενιζέλος».

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται μάλιστα και μεταφορικά αεροσκάφη της USAF, τα οποία θα φέρουν τον εξοπλισμό για τα 500 άτομα των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ που είναι υπεύθυνα για την ασφάλεια του Ομπάμα.

Οι ελληνικές και οι αμερικανικές Αρχές ανησυχούν ιδιαίτερα μετά την επίθεση στη γαλλική πρεσβεία και τις απειλές των Πυρήνων της Φωτιάς, γι’ αυτό και ακυρώθηκε η ομιλία του Ομπάμα στην Πνύκα.

Έρχεται με μήνυμα για το χρέος

Όχι απλά θα θίξει το ζήτημα του ελληνικού χρέους, αλλά θα ζητήσει και ξεκάθαρα την ελάφρυνσή του ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο Μπαράκ Ομπάμα τάσσεται υπέρ της ελάφρυνσης του χρέους γι’ αυτό κι αναμένεται να μεταφέρει το μήνυμα ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και πρέπει να ρυθμιστεί άμεσα.

Στην σχετική ενημέρωση Τύπου που έγινε στον Λευκό Οίκο σημειώθηκε ότι ο Ομπάμα ταυτίζεται με την άποψη του ΔΝΤ αναφορικά με το ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο. «Θα το θέσει από την Αθήνα και θα ζητήσει ελάφρυνση».

The post Η Αθήνα ετοιμάζεται για την έλευση Ομπάμα- Ύψιστα μέτρα ασφαλείας στην πρωτεύουσα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα