Η απάντηση του υπ. Αμύνης μετά το προκλητικό επεισόδιο στις Οινούσσες (Video)

11:59 30/4/2016 - Πηγή: iPop

Μία Tουρκική ακταιωρό έδιωξε απ’ τις Οινούσσες η κανονιοφόρος Κραταιός. Οι Τούρκοι απειλούσαν να συλλάβουν έναν Έλληνα ψαρά στα πλαίσια των «παιχνιδιών» και των προκλήσεων στο Αιγαίο. Η απάντηση του υπουργείου Άμυνας.

Το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής στη περιοχή των Οινουσσών ειλήλθαν σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής και ζήτησαν από ελληνικό αλιευτικό σκάφος να αποχωρήσει από την περιοχή. Ο ψαράς αρνήθηκε και τα μέλη του πληρώματος της τουρκικής ακταιωρού απείλησαν να τον συλλάβουν.

Στην περιοχή έσπευσε η κανονιοφόρος «Κραταιός» και μετά από διαπραγματεύσεις 2 ωρών η τουρκική ακταιωρος αποχώρησε από τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Η απάντηση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι να υπάρχει μόνιμη στρατιωτική παρουσία στη νησίδα Πασάς ανατολικά των Οινουσσών μετά τη συνεχή τουρκική προκλητικότητα.

Το συγκεκριμένο επεισόδιο κρίθηκε άκρως σοβαρό αν και δεν είναι η πρώτη φορά που κάτι παρόμοιο διαδραματίζεται στην περιοχή.

Όπως σημείωσε ο ιδιοκτήτης του σκάφους Ευάγγελος Κουνενής, σε δημοσιογράφο του Πολίτης Χίος, δεν είναι η πρώτη φορά που οι γείτονες προβαίνουν σε αντίστοιχες πράξεις.

Να σημειωθεί πως την στιγμή του επεισοδίου ένα τουρκικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας τύπου CN-235 έκανε συνεχείς χαμηλές πτήσεις, στα 1.500 πόδια, πάνω από τις Οινούσσες παραβιάζοντας τον ελληνικό εναέριο χώρο αλλά και πετώντας πάνω από ελληνικό έδαφος.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, το CN-235 πέταξε πάνω από τις Οινούσες στα 1.500 πόδια στις 10:53 το πρωί, 3 λεπτά μετά πέταξε στα 700 πόδια και στις 11 στα 600 πόδια. Τέσσερα λεπτά αργότερα πέταξε πάνω από την Παναγιά -ανατολικά των Οινουσών- στα 200 πόδια μόλις (περίπου 60 μέτρα).

The post Η απάντηση του υπ. Αμύνης μετά το προκλητικό επεισόδιο στις Οινούσσες (Video) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα