Η αντρική μέθοδος αντισύλληψης ήρθε…τουλάχιστον στα κουνέλια! Σειρά έχουν οι άνθρωποι!

09:55 31/3/2016 - Πηγή: iPop

Η αντρική μέθοδος αντισύλληψης μπορεί να χρειάζεται χρόνια για αν έρθει αλλά υπάρχουν χάπια και ενέσιμα -σε στάδιο δοκιμών ακόμα- τα οποία ήδη σταματούν τη ροή του σπέρματος. Αυτές οι νέες μέθοδοι επιτρέπουν στον άνδρα να απολαύσει τη διαδικασία του σεξ…. χωρίς να σκέφτεται ότι θα αποκτήσει απογόνους!

Πολλοί είναι εκείνοι που υποκλίνονται στο Vasalgel, μία αναστρέψιμη μορφή αντισύλληψης η οποία μπλοκάρει τη ροή του σπέρματος αφού έχει εγχυθεί στον σπερματικό πόρο, τον αγωγό που φέρνει το σπέρμα από τους όρχεις στην ουρήθρα. Πριν αρχίσεις όμως να πανηγυρίσεις να σου πούμε ότι βρίσκεται

ακόμα σε προ-κλινικές μελέτες και έχει χορηγηθεί με επιτυχία σε 12 κουνέλια. Παρόλα αυτά, τα αποτελέσματα, που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη, είναι πολλά υποσχόμενα.

Το Vasalgel έχει ως στόχο να χρησιμοποιηθεί ως μία εύκολα αναστρέψιμη αντικατάσταση της βαζεκτομής. Αντί να διαχωρίζονται οι σπερματικοί πόροι, όπως γίνεται στη βαζεκτομή, το Vasalgel θα δημιουργεί ένα φράγμα από gel για το σπέρμα. (Το Vasalgel φαίνεται να μην έχει καμία επίδραση στον οργασμό ή την εκσπερμάτιση και παρόλο που το σπέρμα είναι αποκλεισμένο μπορεί ακόμα να απελευθερώνονται σπερματικά υγρά).

Όταν ο άνδρας θέλει να αντιστρέψει τη διαδικασία, μια δεύτερη ένεση θα διαλύει το πολυμερές και θα ανοίξουν ξανά οι σπερματικοί πόροι.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Parsemus Foundation οι μελέτες σε ανθρώπους θα πραγματοποιηθούν μέσα στη χρονιά. Δεν είναι ακόμα γνωστό το πόσο θα διαρκεί η κάθε ένεση, αλλά στα κουνέλια διήρκησε ένα χρόνο.

«Περιμένουμε πως το χρονικό πλαίσιο της διάρκειας θα είναι το ίδιο και στους άνδρες, αλλά αυτό είναι το minimum» σχολίασε η Elaine Lissner, executive director της Parsemus Foundation.

Μπορεί να είμαστε χρόνια μακριά από τον ανδρικό τρόπο αντισύλληψης αλλά κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση» είπε ο Dr. Jamin Brahmbhatt, υπέυθυνος για την The Personalized Urology & Robotics (PUR) Clinic του South Lake Hospital στην Florida.

The post Η αντρική μέθοδος αντισύλληψης ήρθε…τουλάχιστον στα κουνέλια! Σειρά έχουν οι άνθρωποι! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα