Η ακροδεξιά ηττήθηκε στην Αυστρία- Το πρώτο μήνυμα του Βαν ντερ Μπέλεν μετά την νίκη του

20:37 4/12/2016 - Πηγή: iPop

Οι Αυστριακοί αποφάσισαν και τάχθηκαν ενάντια στις ακροδεξιές δυνάμεις, με τον Νόρμπερτ Χόφερ να έρχεται αντιμέτωπος με εκλογική ήττα, διαψεύδοντας τις δημοσκοπήσεις που τον ήθελαν νικητή. Το πρώτο του μήνυμα απέστειλε ο Βαν ντερ Μπέλεν, ο νέος Πρόεδρος της Αυστρίας, με δηλώσεις που έκανε στην αυστριακή κρατική τηλεόραση.

O Βαν ντερ

Μπέλεν σημείωσε:

Από την αρχή αγωνίστηκα και τάχθηκα υπέρ μιας φιλοευρωπαϊκής Αυστρίας. Θέλω να προασπίσω τις αξίες της ισότητας, της ελευθερίας και της αλληλεγγύης

Απ’ την πλευρά του ο επικεφαλής της καμπάνιας του Ντερ Μπέλεν δήλωσε: «Νιώθουμε όλοι μας μεγάλη ανακούφιση και είμαστε πολύ ευγνώμονες».

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος 72χρονος Βαν ντερ Μπέλεν, υποστηριζόμενος από τους Πράσινους, με καταμετρημένο το 74% των ψήφων λαμβάνει 53,33%, ενώ ο Χόφερ αγγίζει μόλις το 46,67%.

Το ακροδεξιό κόμμα τοy Χόφερ αξίζει να σημειωθεί πως έκανε γνωστό ότι δεν θα αμφισβητήσει το αποτέλεσμα των εκλογών, ενώ το επιτελείο του παραδέχθηκε την ήττα του κόμματος.

Η πρώτη αντίδραση του Χόφερ

Μ’ ένα μήνυμα στο Facebook ο Χόφερ παραδέχθηκε την ήττα του, ευχαρίστησε όσους τον στήριξαν και συνεχάρη τον αντίπαλό του για την νίκη του.

«Αγαπητοί φίλοι και φίλες!

Σας ευχαριστώ. Με υποστηρίξατε πολύ και είναι πολύ λυπηρό το γεγονός ότι αυτό δεν λειτούργησε. Θα ήθελα να δώσουμε προσοχή μας στην Αυστρία μας.

Συγχαίρω τον Van der Bellen για την επιτυχία του και παρακαλώ όλους τους Αυστριακούς να εργαστούμε από κοινού. Είμαστε όλοι Αυστριακοί, δεν έχει σημασία τι αποφασίσαμε στην κάλπη.
Ζήτω η πατρίδα μας η Αυστρία.

Norbert Hofer».

Photo: Reuters

The post Η ακροδεξιά ηττήθηκε στην Αυστρία- Το πρώτο μήνυμα του Βαν ντερ Μπέλεν μετά την νίκη του appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα