Η αδερφή της Anne Frank συγκρίνει την εποχή του Hitler με το σήμερα

10:47 31/1/2016 - Πηγή: iPop

H Eva Schloss, η ετεροθαλής αδελφή της Anne Frank, συγκρίνει τη σημερινή εποχή με τα χρόνια του Hitler και εξηγεί πως η κατάσταση τώρα είναι χειρότερη.

Μάλιστα, εξαπολύει πυρά κατά του υποψηφίου για την προεδρία των ΗΠΑ, Donald Trump, και δε διστάζει να τονίσει πως λειτουργεί, όπως ακριβώς και ο Hitler

.

Η 86χρονη σήμερα, Eva Schloss, είναι ετεροθαλής αδερφή της Anne Frank, καθώς η μητέρα της, παντρεύτηκε τον Otto Frank, τον πατέρα της Anne, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σε συνέντευξη της στο Newsweek μιλώντας για τον Trump τόνισε: «Αν ο Donald Trump γίνει ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, θα είναι η απόλυτη καταστροφή» και πρόσθεσε:

Πιστεύω ότι λειτουργεί σαν άλλος Hitler με το να υποκινεί τον ρατσισμό

Όπως σημείωσε στη συνέχεια, συγκρίνοντας τις δύο εποχές: «Η κατάσταση σήμερα είναι χειρότερη απ΄ότι την εποχή του Hitler, διότι τότε οι σύμμαχοι πάλεψαν ενωμένοι ενάντια στην απειλή του Ναζισμού. Εάν δε συνεργαστούμε, ο κόσμος δε θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τις απειλές που υπάρχουν»

Η Schloss ζει πλέον στο Λονδίνο και αξίζει να τονιστεί πως επιβίωσε από το Άουσβιτς, ενώ όπως γνωρίζουμε, η Anne Frank και η μητέρα της πέθαναν σε γερμανικό στρατόπεδο.

Το 1938, η ετεροθαλής αδερφή της Anne Frank και η οικογένειά της είχαν μετακομίσει στο Βέλγιο. Εκεί, αντιμετώπιζαν δυσκολίες και την καχυποψία των πολιτών: «Ήμουν σοκαρισμένη γιατί δεν έγινα δεκτή σαν ένα συνηθισμένο άτομο» και τόνισε:

Είμαι πολύ αναστατωμένη γιατί πάλι είναι τόσο πολλές χώρες κλείνουν τα σύνορά τους. Λιγότεροι άνθρωποι θα είχαν πεθάνει στο Ολοκαύτωμα αν ο κόσμος είχε δεχθεί περισσότερους Εβραίους πρόσφυγες

Μάλιστα, καλεί τις πλούσιες χώρες εκτός Ευρώπης, να αναλάβουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί και εξηγεί: «Το προσφυγικό δεν είναι μόνο ευρωπαϊκό πρόβλημα, είναι παγκόσμιο. Αν οι χώρες που είναι τόσο μεγάλες όσο οι ΗΠΑ και ο Καναδάς λάβουν περισσότερους ανθρώπους, τότε ο κόσμος θα βρεθεί πιο κοντά στη λύση».

The post Η αδερφή της Anne Frank συγκρίνει την εποχή του Hitler με το σήμερα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα