Γίνε Μπομπ ο μάστορας!

09:03 2/4/2014 - Πηγή: iPop

Ρε συ, μάστορας, πιάσε μια μπίρα κι, όπως έρχεσαι, πιάσε και τον κάβουρα να το σφίξεις λίγο το παξιμάδι πού’χει λασκάρει ναούμ, γιατί σαν πολύ κάθεσαι. Γίνε χρήσιμος στο σπίτι! Μάθε ποια εργαλεία πρέπει να έχεις οπωσδήποτε εύκαιρα!

«Εγώ σου πλένω τα σώβρακα, εγώ σου καθαρίζω, ούτε το καπάκι της λεκάνης για το ψιλό σου δεν σηκώνεις, ένα καρφί στον τοίχο να πας να καρφώσεις, ανάποδα θα το βάλεις κι αυτό, δεν είσαι άξιος να σιδερώσεις ούτε μια κάλτσα, όλα εγώ. Όλα εγώ; Ε, όχι κύριε, δεν παντρεύτηκες την Κορασόν τη δούλα, αν ήθελα να γίνω δουλικό πήγαινα να δουλέψω σε καλύτερα σπίτια, να με

πληρώνουν κιόλας».

Γκρίνια, γκρίνια, γκρίνια. Μην πεις ότι δεν έχεις ακούσει έστω κι ένα από τα παραπάνω γλυκόλογα από την πολυαγαπημένη σου συμβία, διότι θα λες μεγαλύτερα ψέματα κι από κάτι τριακόσιους γνωστούς μας…

Ε, εδώ που τα λέμε, δεν έχει και άδικο. Σέηκ ιτ κι εσύ, αρχηγέ. Ενεργοποιήσου, πάρε τα εργαλεία, κατέβασε λίγο το παντελόνι (με το σώβρακο μαζί) ώστε όταν σκύψεις να σφίξεις το παξιμάδι που λέγαμε, να φανεί η χαράδρα η σωστή από πίσω, η χαράδρα που κάθε μάστορας που σέβεται τον εαυτό του τη μοστράρει!

Τι; Δεν έχεις εργαλεία; Τι να σου πω. Εκατό μάσκαρες και εννιακόσια αηλάηνερ, βρε, έχει η δικιά σου, εργαλεία είναι κι αυτά, εσύ να μην έχεις ούτε ένα; Πάρε χαρτί και μολύβι και γράφε:

Κατσαβίδια

Λοιπόν, από κατσαβίδια θα χρειαστείς τα εξής τρία: Ένα σταυροκατσάβιδο (είναι αυτό που αν το κοιτάξεις από πάνω έχει σχήμα σταυρού, έλεος δηλαδή), ένα κανονικό (αν το κοιτάξεις από πάνω θα δεις μια ευθεία γραμμή) και ένα δοκιμαστικό. Το δοκιμαστικό είναι αυτό που, πιχί, το βάζεις μέσα σε μια πρίζα κι ανάβει ένα φωτάκι, που σημαίνει ότι υπάρχει ηλεκτρισμός, οπότε τζίζ.

Κάβουρας

Φαντάσου μια δαγκάνα που μπορεί να ασφαλίζει σταθερά, ώστε να μπορείς εσύ με τη σειρά σου να σφίξεις ένα παξιμάδι. Περίμενε, έχεις δύσκολες λέξεις, ε; Ο κάβουρας δεν είναι θαλασσινό και το παξιμάδι δεν τρώγεται.

Πένσα

Με μια πένσα μπορείς να σφίξεις ένα μικρό παξιμαδάκι (δες πάνω) αλλά μπορείς να ξεγυμνώσεις και ένα καλώδιο, για να το τοποθετήσεις σε ένα φις. Τζιζας, που δεν ξερεις τι είναι φις. Φις δεν είναι ψάρι, φις είναι αυτό το πράμα που βάζεις στην πρίζα του τοίχου με τα δυο ματσούκια μπροστά.

Τρυπάνι

Φαντάσου ένα πράμα σε σχήμα όπλου, η κάνη του οποίου καταλήγει σε ένα σπειρωτό ματσούκι. Το ματσούκι βγαίνει σε πολλά πάχη, αναλόγως το μέγεθος της τρύπας που θέλεις να κάνεις. Επίσης βγαίνει και σε διάφορα υλικά, αναλόγως πού θέλεις να κάνεις την τρύπα: Σε ξύλο; Σε αλουμίνιο; Σε τοίχο; Σε μπετό; Ε, διάλεξε αναποφάσιστε. Ήθελα να ήξερα πώς θα ψηφίσεις που ούτε ένα τρυπάνι δεν μπορείς να διαλέξεις.

Σφυρί

Αν δεν ξέρεις κι αυτό, πήγαινε πλύνε κάνα πιάτο. Έχεις δει το σήμα του κουκουέ; Ε, σφυρί είναι αυτό που δεν μοιάζει με μισοφέγγαρο, είναι το άλλο. Με το σφυρί καρφώνεις προκίτσες στον τοίχο. Συνήθως δηλαδή.

Μπινελίκια

Τζιτζιλόνια. Πώς αλλιώς να σου πούμε όλα αυτά τα μικρά συνοδευτικά; Καρφάκια, προκίτσες, βίδες, ούπατ (ούπατ είναι αυτά τα πλαστικά πραματάκια που όταν κάνεις την τρύπα με το τρυπάνι στον τοίχο, βάζεις πρώτα αυτό μέσα και μετά βιδώνεις τη βίδα), παξιμάδια, ροδελίτσες. Πάρε εσύ κι αχρειάστα νά’ναι, αλλά πάρε.

Tip!

Εντάξει, υπάρχουν δεκάδες άλλα πολύ βασικά εργαλεία που πρέπει να έχεις, αλλά ξεκίνα από αυτά και βλέπουμε. Το κυριότερο εργαλείο για να γίνεις Μπομπ ο μάστορας, μην ξεχνάς, είναι το χαμηλοκάβαλο τζιν για να φαίνεται η χαράδρα.

The post Γίνε Μπομπ ο μάστορας! appeared first on iPop - Από την Πόπη Τσαπανίδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα