Για ποιο λόγο ένας άντρας μπορεί να κάνει λιγότερο σεξ;

23:47 25/7/2014 - Πηγή: iPop

Οι παλιοί οι άντρες, οι παραδοσιακοί, οι βαρείς και ασήκωτοι, οι μάγκες έλεγαν ότι οι δουλειές του σπιτιού είναι για τις γυναίκες. «Γυναίκα στην κουζίνα σου» και τα συναφή. Βέβαια, οι εποχές άλλαξαν και ο άντρας μπαίνει στην κουζίνα (όχι μόνο για να πάρει μπύρα από το ψυγείο), πιάνει ξεσκονόπανο και σφουγγαρίστρα και βάζει μπουγάδα (ακόμα κι αν οι κάλτσες βγαίνουν ροζ καμιά φορά).

Πόσο καλό κάνει στον ανδρισμό τους αυτή η μεταστροφή; Μην βιαστείς να απαντήσεις, γιατί οι έρευνες θα σε ξαφνιάσουν.

Οι σύζυγοι που περνούν περισσότερο χρόνο κάνοντας παραδοσιακές γυναικείες δουλειές – όπως το μαγείρεμα, το καθάρισμα και τα ψώνια – ανέφεραν ότι έκαναν λιγότερο σεξ από ό, τι εκείνοι που ασχολούνται αποκλειστικά με πιο αρρενωπά καθήκοντα, δήλωσε μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση American Sociological.

«Ζευγάρια στα οποία οι άνδρες συμμετέχουν περισσότερο στις οικιακές υποχρεώσεις που συνήθως γίνονται από γυναίκες αναφέρουν ότι κάνουν σεξ λιγότερο συχνά. Ενώ, τα ζευγάρια στα οποία οι άνδρες συμμετέχουν περισσότερο σε παραδοσιακά ανδρικές εργασίες – όπως η συντήρηση της αυλής, η πληρωμή των λογαριασμών και η συντήρηση του αυτοκινήτου, το αντίθετο», είπε ο επικεφαλής συγγραφέας Sabino Kornrich, του Κέντρου Προηγμένων Μελετών στο Ινστιτούτο Juan March της Μαδρίτης.

Οι άνδρες στη μελέτη δήλωσαν ότι έχουν κάνει σεξ κατά μέσο όρο 5,2 φορές το μήνα πριν από την έρευνα, ενώ οι γυναίκες ανέφεραν 5,6. Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες σε πιο παραδοσιακά ζευγάρια δήλωσαν ότι έκαναν περισσότερο σεξ.

Η άλλη όψη του νομίσματος

«Οι άνδρες που αρνούνται να βοηθήσουν στο σπίτι θα μπορούσαν να αυξήσουν τις συγκρούσεις στο γάμο τους και να μειώσουν τη συζυγική ικανοποίηση των συζύγων τους», δήλωσε ο Δρ Kornrich.

Οπότε διάλεξε: θες λιγότερο σεξ και ικανοποιημένη σύζυγο ή περισσότερο σεξ και κρεβατομουρμούρα;

The post Για ποιο λόγο ένας άντρας μπορεί να κάνει λιγότερο σεξ; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα