Φρένο στις ελπίδες για έκτακτο Eurogroup βάζει ο Ντάισελμπλουμ- Αναμονή για το κρίσιμο ραντεβού με τους Θεσμούς

17:08 26/4/2016 - Πηγή: iPop

Τις ελπίδες για νέο έκτακτο Eurogroup την Μεγάλη Πέμπτη φρενάρει ο Γ. Ντάισελμπλουμ ο οποίος ξεκαθαρίζει πως δεν έχει σημειωθεί καμία συμφωνία τουλάχιστον μέχρι στιγμής για τα πρόσθετα μέτρα. Την ίδια στιγμή η Κυβέρνηση επιστρατεύει κάθε μέσο με στόχο την επίτευξη συμφωνίας.

Να θυμίσουμε πως σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου οι πιθανότητες για την πραγματοποίηση του έχουν μειωθεί ορατά, ενώ πολλά είναι τα σενάρια τα οποία δεν θέλουν τους εκπροσώπους των δανειστών να δέχονται την νέα πρόταση την ελληνικής Κυβέρνησης.

Τι τονίζει ο Επικεφαλής του Eurogroup;

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, ο Γερούν Ντάισελμπλουλ φαίνεται να δήλωσε:

Δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών πάνω στα προληπτικά μέτρα που θα πρέπει να νομοθετήσει η Αθήνα

Με αυτή του τη φράση ο Επικεφαλής του Eurogroup «πάγωσε» τη σύγκληση της ευρω-ομάδας την Μεγάλη Πέμπτη. Ενώ λίγα εικοσιτετράωρα πριν έχει αποσαφηνίσει πως οι Υπ.Οικονομικών της ευρωζώνης θα πραγματοποιήσουν συνεδρίαση «μόνο εάν υπάρξει επαρκής πρόοδος στη διαπραγμάτευση της Ελλάδας με τους Θεσμούς».

Τι γνωρίζουμε για την ελληνική πρόταση;

Η ελληνική πρόταση φαίνεται να προβλέπει στη λήψη νέων μέτρων σε περίπτωση απόκλισης από τους δημοσιονομικούς στόχους σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και συγκεκριμένα την άνοιξη του 2017 και την άνοιξη του 2018.

Παράλληλα, μια από τις βλέψεις της ελληνικής Κυβέρνησης είναι να ενισχυθεί η αξιοπιστία της πρότασης έτσι ώστε να γίνει δεκτή από τους εκπροσώπους των Θεσμών. Να τονισθεί πως η διάταξη αναμένεται να προβλέπει αυστηρές κυρώσεις ακόμη και προς τον ίδιο τον υπουργό Οικονομικών σε περίπτωση που δεν συμμορφώνεται με όσο αναφέρει η νομοθετική ρύθμιση.

Όπως επιβεβαιώνουν Κυβερνητικά στελέχη επιμένουν «η πρόταση πληροί τις απαιτήσεις του Eurogroup που ζήτησε νομοθέτηση, αξιοπιστία, αυτοματισμό και αντικειμενικότητα».

Αφορολόγητο αναλογικά με τα παιδιά:

Αξίζει να τονισθεί πως η πρόταση της Κυβέρνησης συνδέει το αφορολόγητο όριο με την οικογενειακή κατάσταση των πολιτών που φορολογούνται. Το κόστος μάλιστα για το κάθε παιδί αγγίζει τα 100 ευρώ.

Καμία πρόοδος στις συναντήσει της Δευτέρας:

Από τις συναντήσεις του ελληνικού επιτελείο με το Κουαρτέτο την Δευτέρα δεν βγήκε λευκός καπνός σχετικά με τη διεξαγωγή συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών. Έτσι το σενάριο για Eurogroup την Μ. Πέμπτη απομακρύνεται όλο και περισσότερο σαν ιδέα.

Επί ποδός η Κυβέρνηση:

Την Μεγάλη Δευτέρα πραγματοποιήθηκαν διαρκείς συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε και μίνι υπουργικό στο οποίο συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος αλλά και άλλοι υπουργοί, όπως ο Πάνος Σκουρλέτης και ο Νίκος Φίλης.

Το παρών έδωσε και η Κυβερνητική Εκπρόσωπος αλλά και άλλοι στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού.

Σήμερα κρίνονται όλα:

Η Κυβέρνηση αναμένει την Μεγάλη Τρίτη να λάβει απαντήσεις από το Κουαρτέτο σχετικά με τα όσα γνωστοποίησε την Μ. Δευτέρα η ελληνική πλευρά, ενώ τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στο τι θα γίνει δεκτό αναφορικά με τα προληπτικά μέτρα.

The post Φρένο στις ελπίδες για έκτακτο Eurogroup βάζει ο Ντάισελμπλουμ- Αναμονή για το κρίσιμο ραντεβού με τους Θεσμούς appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα