Έτσι πέρασαν τα παγιδευμένα πακέτα από το αεροδρόμιο της Αθήνας

17:49 17/3/2017 - Πηγή: iPop

Οι έρευνες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο τα παγιδευμένα πακέτα κατάφεραν να περάσουν τα συστήματα ασφαλείας του Αεροδρομίου της Αθήνας και να σταλούν στη Γερμανία και στη Γαλλία βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο Ειδήσεων, οι δύο βόμβες που στάλθηκαν μέσω φακέλων στο Γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών και στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι και μία από τις οποίες

εξερράγη, δεν κατάφεραν να ενεργοποιήσουν τον συναγερμό του αεροδρομίου καθώς περιείχαν μόνο μια μικρή ποσότητα πυρίτιδας.

Σύμφωνα με δήλωση του Νίκου Τόσκα, οι φάκελοι με τις βόμβες περιείχαν μόνο μία μικρή ποσότητα πυρίτιδας του παρόμοια με αυτή που χρησιμοποιείται στις κροτίδες, ενώ παράλληλα δεν υπήρχε πυροκροτητής. Αυτό επιβεβαιώνεται και από τις ανακριτικές αρχές στην Γαλλία και στην Γερμανία.

Όπως είπε ο Έλληνας Υπουργός: «Είναι σαφές ότι οι παγιδευμένοι φάκελοι ανήκουν στη συγκεκριμένη οργάνωση, πρόκειται για μέλη των Πυρήνων, που δεν έχουν συλληφθεί, καθώς ο εκτελεστικός της βραχίονας εξαρθρώθηκε το 2011».

Επίσης, ο ίδιος υποστήριξε ότι οι μηχανισμοί ελέγχου του αεροδρομίου της Αθήνας, περιέχουν τον καλύτερο εξοπλισμό στην Ευρώπη.» Ο κύριος έλεγχος γίνεται πριν τη μεταφορά των δεμάτων στο αεροσκάφος και εκεί επικεντρώνεται η έρευνά μας», συμπλήρωσε ο Υπουργός.

Πηγή της ελληνικής Αστυνομίας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων:

Η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» είναι πιθανότατα πίσω από την επίθεση στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι. Γάλλοι ανακριτές είπαν σε Έλληνες ομολόγους τους, πως η επιστολή εστάλη από την Αθήνα.Θραύσματα ελληνικών γραμματοσήμων βρέθηκαν στα γραφεία του ΔΝΤ όπου η βόμβα εξερράγη, τραυματίζοντας το πρόσωπο και τα χέρια μίας γραμματέως

The post Έτσι πέρασαν τα παγιδευμένα πακέτα από το αεροδρόμιο της Αθήνας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα