Εθνικό πένθος στη Ρωσία μετά τη συντριβή του στρατιωτικού αεροσκάφους- Πληροφορίες για τους άτυχους επιβάτες- Photos

14:35 25/12/2016 - Πηγή: iPop

Ημέρα εθνικού πένθους αποφάσισε να κηρύξει την 26η Δεκέμβρη ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, θέλοντας να τιμήσει τα 92 άτομα που έχασαν τη ζωή τους μετά τη συντριβή του ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους στη Μαύρη Θάλασσα ανήμερα των Χριστουγέννων.

Συγκεκριμένα, ο Βλ. Πούτιν δήλωσε κατά τη διάρκεια του διαγγέλματός του:

Αύριο θα είναι ημέρα εθνικού πένθους

Η Μόσχα αποκλείει το ενδεχόμενο τρομοκρατίας. Ομάδα του υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας επισημαίνει πως, σε απόσταση 2-3 χιλιομέτρων από την παραλία του Σότσι συνεχίζονται οι έρευνες για τις σωρούς

των θυμάτων.

Σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα το κεντρικό τμήμα του αεροσκάφους έχει εντοπιστεί, ενώ οι δύτες ανέσυραν αρκετά από τα πτώματα των επιβατών από βάθος 70 μέτρων.

Τι αναφέρει το Υπουργείο Άμυνας για τον πιλότο;

Ο κυβερνήτης του στρατιωτικού αεροσκάφους Tu-154 που συνετρίβη κοντά στο Σότσι ήταν πολύ έμπειρος, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Η ανακοίνωση, επισημαίνει, πως ο πιλότος Ρόμαν Βολκόφ είχε περισσότερες από 3.000 ώρες πτήσης στο ενεργητικό του.

Σοκαρισμένοι στο αεροδρόμιο οι συγγενείς των θυμάτων:

Στο αεροδρόμιο βρίσκονται αρκετοί από τους συγγενείς των θυμάτων που πενθούν για τα άτομα που έφυγαν από τη ζωή ενώ την ίδια στιγμή έξω από το θέατρο του συγκροτήματος «Αλεξάντροφ» έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες άνθρωποι οι οποίοι αφήνουν λουλούδια στη μνήμη των 63 καλλιτεχνών-χορευτών που βρίσκονταν μεταξύ των επιβατών.

Τονίζουμε, πως το Tu-154 εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ στις 5.27, μόλις δηλαδή δύο λεπτά μετά την απογείωσή του με προορισμό τη Λαττάκεια της Συρίας. Προηγουμένως, είχε ανεφοδιαστεί σ’ ένα αεροδρόμιο της πόλης Άντλερ, κοντά στο Σότσι.

Το Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας επισήμανε, πως στο αεροπλάνο επέβαιναν συνολικά 92 άνθρωποι: 84 επιβάτες και 8 μέλη του πληρώματος.

Μεταξύ των επιβατών βρίσκονταν και περισσότερα από 60 μέλη της χορωδίας, Αλεξάντροφ, εννέα δημοσιογράφοι, στρατιωτικοί αλλά και η διευθύντρια της φιλανθρωπικής οργάνωσης «Σπραβεντλίβαγια Πόμοστ». Ελιζαβέτα Γκλίνκα.

Πληροφορίες για τους επιβαίνοντες:

Μεταξύ των ατόμων που έχασαν τη ζωή τους βρίσκονταν η 19χρονη μπαλαρίνα Λίλια Πιρίεβα, που είχε καταγωγή από το Βορονέτς.

Παράλληλα, στο αεροσκάφος βρίσκονταν και δύο ακόμα χορευτές της ομάδας, η Ραλίνα Γκιλμάνοβα, 22 ετών αλλά και ο αρραβωνιαστικός της Μικάιλ.

Τη ζωή τους εκτός των υπολοίπων έχασαν εννέα εργαζόμενοι τριών ρωσικών τηλεοπτικών σταθμών.

Οι εργαζόμενοι του Channel One:

Οι εργαζόμενοι του NTV:

Επίσης, στο αεροσκάφος βρίσκονταν αι η αγαπητή στη Ρωσία «δρ. Λίζα», κατά κόσμον, Ελιζαβέτα Γκλίνγκα, η οποία είχε βοηθήσει πολύ παιδιά με καρκίνο, αστέγους, όπως και άλλες ευπαθείς ομάδες.

Συλλυπητηρία από την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ

Τα συλλυπητήριά τους για τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους εξέφρασαν στον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ αλλά και ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Ούλρικε Ντέμερ, επισήμανε σε δηλώσεις της, πως η Μέρκελ συλλυπήθηκε τον Πούτιν και τόνισε πως οι σκέψεις της είναι με τις οικογένειες των θυμάτων.

Ο Σταϊνμάιερ εξέφρασε από την πλευρά του τη λύπη του για το δυστύχημα αλλά και την ελπίδα ότι θα βρεθούν επιζώντες.

Συλλυπητήρια από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρόεδρο της Βουλής:

Με εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκοπίου Παυλοπούλου, ο γενικός γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας, πρέσβης Γεώργιος Γεννηματάς, όπως έγινε γνωστό επικοινώνησε με τον επιτετραμμένο της πρεσβείας της Ρωσίας στην Αθήνα, Όλεγκ Μπρεντίχιν (λόγω απουσίας του πρέσβη) και τον παρακάλεσε να διαβιβάσει προς τον Πρόεδρο κ. Πούτιν καθώς και προς τις οικογένειες των θυμάτων τα θερμά του συλλυπητήρια για την αεροπορική τραγωδία στο Σότσι.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νικόλαος Βούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση για την αεροπορική τραγωδία της συντριβής του αεροσκάφους της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας:

«Είναι μεγάλη η θλίψη και η οδύνη μου για το τραγικό γεγονός της συντριβής του αεροσκάφους της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας που κόστισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους. Ως Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και προσωπικά εκφράζω την αμέριστη συμπαράστασή μου στην Κυβέρνηση και τις Αρχές της φίλης χώρας, την αλληλεγγύη μου στους Προέδρους των δύο αντιπροσωπευτικών σωμάτων, την κ. Ματβιένκο και τον κ. Βολόντιν, με τους οποίους πρόσφατα συναντηθήκαμε, καθώς και τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων και τον φίλο ρωσικό λαό».

Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν επιζώντες από το ρώσικο αεροσκάφος που συνετρίβη

photo:Nina Zotina / Sputnik

The post Εθνικό πένθος στη Ρωσία μετά τη συντριβή του στρατιωτικού αεροσκάφους- Πληροφορίες για τους άτυχους επιβάτες- Photos appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα