Εσύ πόσο συχνά αλλάζεις τα σεντόνια σου;

10:10 11/7/2017 - Πηγή: iPop

Εσύ πόσο συχνά αλλάζεις τα σεντόνια σου; Παρόλο που δεν υπάρχει ωραιότερο συναίσθημα απ’ το να ξαπλώνεις στο κρεβάτι σου και να κοιμάσαι σε φρεσκοπλυμένα σεντόνια, ορισμένοι άνθρωποι αμελούν να τα αλλάξουν συχνά, ενώ οι περισσότεροι από εμάς δεν γνωρίζουμε κι εάν υπάρχει προτεινόμενο διάστημα!

Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι τα μαξιλάρια 1,5 έως 20 ετών θα μπορούσαν να περιέχουν 16 είδη μυκήτων!

Αρκετοί μύκητες και βακτήρια μπορούν να προέρχονται από τον ιδρώτα, τα κύτταρα του δέρματος, το σάλιο, τη βλέννα και τις εκκρίσεις, καθώς και από ξένα υλικά με ίνες, σκόνη, βρωμιά και

ζωικά κύτταρα.

Όλα αυτά τα στοιχεία μπορούν να αρχίσουν να έχουν σημαντική επίδραση στην υγεία μας μέσα σε μια εβδομάδα και μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις.

Αυτά θα ήταν ακόμη χειρότερο για κάποιον που πάσχει από άσθμα ή σημαντικές αλλεργίες.

Ο μικροβιολόγος του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, Phillip Tierno είναι εδώ για να βοηθήσει τα πράγματα.

Μιλώντας στο Business Insider, ο Tierno συνέστησε να καθαρίζονται τα σεντόνια μία φορά την εβδομάδα.

«Εάν χαϊδέψεις έναν σκύλο στο δρόμο, θα θέλεις να πλύνεις τα χέρια σου πριν φας. Σκέψου κάτι αντίστοιχο και με τα σεντόνια».

Όταν σκέφτεσαι πόσες μέρες έχουν περάσει απ’ την τελευταία φορά που άλλαξες σεντόνια, πρέπει να λες στον εαυτό σου: «Θέλω πραγματικά να κοιμηθώ εδώ;». Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κατανοήσεις τη λογική και να μην περιμένεις ν’ αλλάξεις σεντόνια όταν φαίνονται βρώμικα! Τότε είναι πολύ αργά!

Photo: ISTOCK/GETTY IMAGES

The post Εσύ πόσο συχνά αλλάζεις τα σεντόνια σου; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα