Εσείς λέτε YOLO, εμείς λέγαμε Hakuna Matata!

19:30 22/8/2014 - Πηγή: iPop

Όταν εσείς λέτε YOLO, εμείς λέγαμε Hakuna Matata! Δύο εκφράσεις που έχουν το ίδιο, περίπου, νόημα αλλά διαφέρουν αφάνταστα στις γενιές και για ποιο λόγο που τις χρησιμοποιούσαν.

Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά με ένα σακουλάκι γαριδάκια και το αγαπημένο μου σοκολατούχο γάλα, να βλέπει σε βιντεοκασέτα τότε, την ταινία «Βασιλιάς των Λιονταριών». Ο Timon και ο Pumba έγιναν οι αγαπημένοι μου χαρακτήρες και το Hakuna Matata, η νέα έκφραση που στιγμάτισε την γενιά μου.

Αν και στη συγκεκριμένη ηλικία δεν καταλάβαινα το βαθυστόχαστο νόημα της, μεγαλώνοντας εκτίμησα ακόμα περισσότερο τις ατελείωτες ώρες που την φώναζα. Από τις στιγμές που ήμουν με ένα σπαθάκι στο χέρι, μέχρι τις εποχές που το σπαθάκι αντικαταστάθηκε από τη φραπεδιά. «Ζήσε χωρίς έννοιες» λοιπόν. Κάτι που όλοι θα θέλαμε να κάνουμε, αλλά είναι τόσο ουτοπικό.

Από την άλλη σήμερα η νούμερο ένα φράση είναι το YOLO, που σημαίνει ζεις μόνο μια φορά (You Only Live Once).Τι μας λες ρε φιλόσοφε; Πιστεύω πως πρέπει να βγάλουμε μία ακόμα έκφραση, που θα κάνει πάταγο. Ξεκινάει, λοιπόν, εδώ στο iPop και θα το λέμε κάθε μέρα. Η φράση είναι μία, YOLYVO (προφέρεται γιολίβο). Η μετάφραση του είναι «χάνεις τη παρθενιά σου μία φορά» (You Only Lose Your Virginity Once). Ξέρω πως πλέον θα με δοξάζετε, όπως τον σαχλοτραγουδοRnBχιπχοπά που έβγαλε τη θεωρία ζωής, YOLO, αλλά σας παρακαλώ μην το κάνετε. Για να βγάλω αυτή τη φράση, πέρασα χρόνια ολόκληρα, μπροστά από περιοδικά με εκλεπτυσμένες φωτογραφίες που εξυμνούν το γυναικείο σώμα και με το ένα χέρι στο κινητό και το άλλο στο «σπαθί» κάνοντας πειράματα και έρευνες πάνω στην επαφή των ανθρωπίνων σωμάτων. Ο τραγουδιάρης σας τι έκανε;

Καταλαβαίνετε πιστεύω την ειρωνεία στην όλη κατάσταση έτσι; Παίρνετε μία ηλίθια εμπορική έκφραση δίχως κάποιο νόημα στη ζωή και πίνετε ναρκωτικά, γιορτάζετε με πάρτι με ούζα, δεν δεσμεύεστε συναισθηματικά γιατί πολύ απλά ζεις μόνο μια φορά. Μπράβο πανέξυπνη γενιά μου. Τύφλα να έχει το «Sex, Drugs & RockNRoll» και το «Carpe Diem» μπροστά στο YOLO. Βέβαια, μπορείς να κάνεις ο,τι θες στη ζωή σου, απλά δέξου και την κριτική. Εγώ προσωπικά γράφω τις ατελείωτες σκέψεις μου για όλα πίνοντας μία φραπεδούμπα, εντάξει Freddo Cappucino πίνω, γιατί την έχω δει σοφιστικέ πρωτευουσιάνος. Αλλά η φράση μου είναι μία και τη φωνάζω την ώρα που το γράφω, Hakuna Matata!

The post Εσείς λέτε YOLO, εμείς λέγαμε Hakuna Matata! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα