Έρχεται νέος ΕΝΦΙΑ και κλιμακωτή μείωση του αφορολόγητου

14:30 25/2/2017 - Πηγή: iPop

Νέο ΕΝΦΙΑ και κλιμακωτή μείωση του αφορολόγητου προανήγγειλε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, σε συνέντευξή της η οποία δημοσιεύθηκε το Σάββατο.

Πιο συγκεκριμένα, η κα Παπανάτσιου, μιλώντας στο «Βήμα», έκανε λόγο για μείωση του αφορολόγητου με την πρόβλεψη, ωστόσο, για υψηλότερο αφορολόγητο όριο για όσους έχουν παιδιά, ενώ αναφέρθηκε σε παραμονή των τεκμηρίων και των φορολογικών κλιμακίων για μισθωτούς, συνταξιούχους αγρότες και επαγγελματίες για μια διετία.

Η υφυπουργός επανέλαβε τη

θέση της Κυβέρνησης ότι «για κάθε ευρώ επιβάρυνσης θα υπάρχει ένα ευρώ ελάφρυνσης» στο πλαίσιο των μέτρων τα οποία θα συμφωνηθούν με τους Θεσμούς.

Παράλληλα, η ίδια ενημέρωσε ότι ο ΕΝΦΙΑ του 2017 θα υπολογιστεί με βάση τις φετινές αντικειμενικές αξίες, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρξει μείωση των έμμεσων φόρων.

Μιλώντας για το περιουσιολόγιο, η κα Παπανάτσιου γνωστοποίησε ότι οι φορολογούμενοι θα δηλώνουν τα πάντα εκεί, ενώ αναφέρθηκε στον σχεδιασμό μελλοντικά ενός φόρου «μεγάλου πλούτου που θα περιλαμβάνει το σύνολο της κινητής και της ακίνητης περιουσίας του κατόχου. Σε αυτήν θα περιληφθούν οι καταθέσεις, οι οποίες όμως δεν θα φορολογηθούν ξεχωριστά».

Για το σχέδιο σχετικά με τα τέλη κυκλοφορίας, η υφυπουργός τόνισε πως θα προβλέπει αυτόματη μείωση των τελών «ανά έτος, με χρήση συντελεστή παλαιότητας και αξίας».

Αναφορικά με τις αποδείξεις, η κα Παπανάτσιου ενημέρωσε ότι το σύστημα με τη λοταρία ως κίνητρο για να ζητούν οι πολίτες αποδείξεις είναι προς ολοκλήρωση και τόνισε ότι «δεν κινδυνεύει κάποιος αν μαζεύει περισσότερες αποδείξεις με πλαστικό χρήμα από εκείνες που του αναλογούν».

Η ίδια πρόσθεσε ότι εντός των επόμενων ημερών αναμένεται και η έκδοση της απόφασης για τον προσδιορισμό των επαγγελματικών ομάδων οι οποίες θα πρέπει οπωσδήποτε να δέχονται πληρωμές με κάρτες, συμπληρώνοντας πως «τα POS δεν θα είναι υποχρεωτικά για την αγορά καπνικών προϊόντων, στα περίπτερα, στα ψιλικά, στα μικρά καταστήματα και τα σχετικά απομονωμένα μέρη».

Τέλος, κληθείσα να σχολιάσει εάν θα υπάρξει νέα ρύθμιση για τους οφειλέτες, η ίδια απάντησε: «Πρώτα θα δούμε πως θα πάει ο εξωδικαστικός συμβιβασμός για τα μεγάλα ποσά και μετά θα δούμε τι θα κάνουν για τα μικρά ποσά έως 2.000 ευρώ που οφείλουν 3,3 εκατομμύρια φορολογούμενοι και ως 500 ευρώ που οφείλουν 2 εκατομμύρια πολίτες».

The post Έρχεται νέος ΕΝΦΙΑ και κλιμακωτή μείωση του αφορολόγητου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα