Έντονη κριτική Merkel σε Erdogan- Η φράση που εκνεύρισε τον Τούρκο Πρόεδρο

19:43 2/2/2017 - Πηγή: iPop

Έντονη κριτική άσκησε η Angela Merkel στον Recep Tayyip Erdoğan κατά τις δηλώσεις της μετά την συνάντησή τους στην Άγκυρα, αποδεικνύοντας το ψυχρό κλίμα ανάμεσα στις δύο χώρες. Η Γερμανίδα Καγκελάριος αναφέρθηκε στην σημασία της ελευθερίας του Τύπου, ενώ υποστήριξε ότι η Αντιπολίτευση είναι μέρος της Δημοκρατίας.

«Με την απόπειρα πραξικοπήματος, είδαμε πώς ο τουρκικός λαός υπερασπίσθηκε τη Δημοκρατία και τους κανόνες της Δημοκρατίας στην Τουρκία»,

σημείωσε η A. Merkel και πρόσθεσε:

Ακριβώς γι’ αυτό, σ’ αυτή την αποφασιστική φάση, είναι σημαντικό η ελευθερία της έκφρασης να τηρείται και σε σχέση με αυτό μιλήσαμε για την ελευθερία του Τύπου

Παράλληλα, η κα Merkel σημείωσε ότι η αντιπολίτευση είναι μέρος της Δημοκρατίας.

Η ίδια αναφέρθηκε ακόμα στον διαχωρισμό των εξουσιών και στην ελευθερία της έκφρασης, τα οποία πρέπει να είναι εγγυημένα στη συνταγματική αναθεώρηση.

Ο T. Erdogan ενημέρωσε ότι τους δύο ηγέτες απασχόλησαν ζητήματα όπως είναι το Συριακό, οι εξελίξεις στο Ιράκ και το Αιγαίο. Ο ίδιος τόνισε ότι συζήτησε με την A. Merkel σχετικά με τη συνεργασία τους για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, της προσφυγικής κρίσης, αλλά και από κοινού βήματα στη Συρία.

Ωστόσο, ο Τούρκος Πρόεδρος φάνηκε δυσαρεστημένος για την χρήση του όρου «ισλαμιστική τρομοκρατία» από την A. Merkel.

Ο όρος αυτός μας πληγώνει ως μουσουλμάνους. Η λέξη Ισλάμ δεν έχει σχέση με την τρομοκρατία, σημαίνει Ειρήνη

H Γερμανίδα Καγκελάριος απάντησε απ’ την πλευρά της ότι «άλλο πράγμα το Ισλάμ και άλλο η ισλαμιστική τρομοκρατία», προσθέτοντας ότι η Γερμανία κάνει το παν ώστε τα εκατομμύρια των μουσουλμάνων που ζουν εκεί να ασκούν ελεύθερα τα θρησκευτικά τους καθήκοντα.

Η Merkel ζήτησε επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό

Να επιταχυνθεί η διαδικασία διαπραγμάτευσης στο Κυπριακό ζήτησε η A. Merkel, όπως έκανε η ίδια γνωστό στις δηλώσεις της μετά τη συνάντησή της με τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας, Binali Yıldırım.

Ο Yıldırım τόνισε ότι «η λύση του Κυπριακού και η επανένωση της νήσου είναι η μεγαλύτερη επιθυμία της τουρκικής Κυβέρνησης».

The post Έντονη κριτική Merkel σε Erdogan- Η φράση που εκνεύρισε τον Τούρκο Πρόεδρο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα