Ενός λεπτού σιγή στο Stade de France και συναυλία Sting στο Bataclan- Οι Γάλλοι τιμούν τα θύματα της 13ης Νοεμβρίου 2015

10:05 12/11/2016 - Πηγή: iPop

13 Nοεμβρίου 2015: Η Γαλλία θα ζήσει μια απ’ τις συγκλονιστικότερες τρομοκρατικές επιθέσεις. Επιθέσεις σε διαφορετικά σημεία της γαλλικής πρωτεύουσας που κόστισαν συνολικά τη ζωή σε 130 άτομα.

Ένα χρόνο μετά οι Γάλλοι θυμούνται και τιμούν τα θύματα του τρομοκρατικού χτυπήματος του ISIS.

Χθες, Παρασκευή, πριν απ’ τον προγραμματισμένο αγώνα ανάμεσα στην Γαλλία και την Σουηδία

για το Μουντιάλ στο Stade de France τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή σε μνήμη των θυμάτων.

Σήμερα, το Bataclan ανοίγει ξανά τις πόρτες του με συναυλία του Sting. Θυμίζουμε ότι στο Bataclan υπήρξαν και τα περισσότερα θύματα. 90 συνολικά.

«Πρέπει να θυμόμαστε»

Ο Φρανσουά Ολάντ πριν την έναρξη του χθεσινού αγώνα δήλωσε:

Πρέπει να θυμόμαστε: 130 νεκροί, εκατοντάδες τραυματίες. Αρχικά για τη μνήμη τους αλλά και για όλους αυτούς που επέζησαν, για τους οποίους οφείλουμε αυτή την πράξη μνήμης αλλά και εμψύχωσης, υποστήριξης, αλληλεγγύης

Αύριο, Κυριακή, που είναι ακριβώς ένας χρόνος απ’ τις επιθέσεις, ο Ολάντ, ο δήμαρχος του Παρισιού και δήμαρχος του Saint Denis θα πάνε σε κάθε ξεχωριστό σημείο που έγινε επίθεση: Stade de France, στα καφέ και στα εστιατόρια le Carillon, le Petit Cambodge, la Bonne Bière, le Cosa Nostra, le Comptoir Voltaire και la Belle équipe και τέλος στο Bataclan.

Tην ίδια μέρα θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια των πλακών με τα ονόματα των θυμάτων.

Αξίζει να τονίσουμε ότι ο Sting δεν θα πάρει χρήματα απ’ την συναυλία. Όλα τα έσοδα θα πάνε σε οργανώσεις που εκπροσωπούν τις οικογένειες των θυμάτων.

The post Ενός λεπτού σιγή στο Stade de France και συναυλία Sting στο Bataclan- Οι Γάλλοι τιμούν τα θύματα της 13ης Νοεμβρίου 2015 appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα