Έμεινες χωρίς δουλειά; Don’ t panic και ακολούθα τις συμβουλές μας

12:32 28/1/2016 - Πηγή: iPop

Στις δύσκολες ημέρες που ζούμε το να χάσει κανείς τη δουλειά του έχει γίνει όλο και πιο συχνό φαινόμενο. Εάν είσαι από εκείνους που για τον οποιοδήποτε λόγο έμεινες χωρίς δουλειά, είτε διότι το επέλεξαν άλλοι για εσένα, είτε διότι ήταν επιλογή σου, εμείς πρέπει να σου πούμε πως καταλαβαίνουμε απόλυτα την κατάσταση, στην οποία είσαι. Από την άλλη όμως, ούτε εμείς, αλλά ούτε κι εσύ μπορείς να μείνεις με στραυρωμένα τα χέρια.

Γι΄αυτό το λόγο, συγκεντρώσαμε αυτά που θα πρέπει να κάνεις σε πρώτη φάση και πίστεψέ μας, εάν τα ακολουθήσεις δεν θα έχεις λόγο να πανικοβάλλεσαι.

Αρχικά
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέχρι να μπεις στην διαδικασία να έχεις και πάλι ένα εισόδημα, θα πρέπει να προσέξεις πολύ τα έξοδά σου.

Εάν αφαιρέσουμε τα έξοδα που μπορεί να έχεις σχετικά με το σπίτι του και τους φόρος, τα υπόλοιπα μπορείς να τα καθορίσεις.

Πρέπει να φροντίσεις τα χρήματα που έχεις στην άκρη μέχρι να βρεις νέα δουλειά, να τα μοιράσεις έτσι ώστε να μην ξεμείνεις.

Απλές λύσεις για οικονομία σε καθημερινά πράγματα:

Μην πας για καφέ σε καφετέρια. Πάρε στο χέρι και απόλαυσε μια βόλτα περπατώντας.Το gourmet δεν θα σε χορτάσει. Ευτυχώς για εσένα ζεις στην χώρα που με 2-2,50 ευρώ μπορείς να έχεις ένα κανονικό γεύμα. Και φυσικά μιλάμε για το σουβλάκι.Αγόρασε από το σούπερ μάρκετ οικονομικά τρόφιμα, τα οποία θα σου κρατήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πατάτες, μακαρόνια, ρύζι. Πειραματίσου με διαφορετικές σάλτσες κάθε μέρα και θα έχεις πλήρη και οικονομικά γεύματα.Αντί να βγεις κάνε μαζώξεις στο σπίτι, που μεταξύ μας σχεδόν πάντα είναι καλύτερες από κάθε επιτυχημένη έξοδο.Άσε το αυτοκίνητο και πιάσε τα ΜΜΜ. Μπορεί πάλι να μας κάνουν αυξήσεις στα εισιτήρια, όμως σίγουρα δεν θα σου κοστίσει τόσο, όσο η βενζίνηΑναζήτησε δωρεάν εκδηλώσεις και δραστηριότητες στην πόλη σου.Ένα καλό βιογραφικό

Όταν θα έρθει η στιγμή που θα αναζητήσεις και πάλι μια νέα δουλειά, δεν θα μπορείς να το κάνεις χωρίς να έχεις ένα ενημερωμένο και δυνατό βιογραφικό.

Τι πρέπει να προσέξεις;

Δώσε έμφαση σε ό, τι πιο σχετικό έχεις κάνει με τη δουλειά που ψάχνειςΜην φρικάρεις εάν δεν έχεις σχετική εμπειρία. Μπορείς να αντισταθμίσεις την απειρία σου, τονίζοντας τις δεξιότητές σου μέσα από project που έχεις κάνει στο ΠανεπιστήμιοΜην κλέβεις φράσεις από την περιγραφή της εργασίαςΜην αναφέρεις τις προφανείς δεξιότητεςΠρόσθεσε τα προσωπικά σου επιτεύγματαΤόνισε τις θέσεις που έχεις αναλάβει σε προηγούμενες εταιρείεςΝα λες την αλήθεια. ΠΑΝΤΑ!Να αναφέρεις στοιχεία επικοινωνίαςΜην το στείλεις σε μορφή εγγράφου Word. Αποθήκευσε την τελική έκδοση σε PDF και βεβαιώσου ότι είναι όλα όπως τα θέλειςΠρος αναζήτηση εργασίας

Και όταν πλέον το παίρνεις απόφαση να ριχτείς και πάλι στην μάχη για αναζήτηση νέας δουλειάς, σε πιάνει πανικός. Και πού να στείλω; Και από πού να ξεκινήσω; Και πώς να ξεκινήσω; Να παίρνω τηλέφωνα, να στέλνω emails ή να πηγαίνω από κοντά;

Για όλες αυτές τις απορίες σου έχουμε απάντηση. Υπάρχουν 2 τρόποι να αναζητήσεις δουλειά: Είτε να μέσω αναζήτησης κενών θέσεων εργασίας, είτε παίρνοντας τηλέφωνο σε εταιρείες που θα ήθελες να εργαστείς μήπως υπάρχει κάποια κενή θέση.

Δεν θα σου πούμε εάν ο ένας ή ο άλλος τρόπος είναι καλύτερος… Θα σου πούμε κάνε και τους δύο! Δεν είναι εύκολο να βρεις δουλειά, οπότε μάλλον θα πρέπει να εξαντλήσεις όλες τις πιθανότητες.

Αφού έχεις κατασταλάξει για το τί θέλεις να κάνεις, εννοώντας εάν θέλεις να εργαστείς σε κάτι σχετικό με τις σπουδές σου ή θέλεις αρχικά μια άσχετη δουλειά για τα πρώτα έξοδα, ρίξε μια ματιά σε αγγελίες για να δεις τι υπάρχει.Επίδιωξε επικοινωνία με όποια δουλειά σου κάνει κλικ και μετά την αποστολή βιογραφικού, ή το πρώτο στάδιο που απαιτεί ο εργοδότης, φρόντισε να δείξεις το ενδιαφέρον σου να τους συναντήσεις από κοντά.Σίγουρα θα λάβεις πολλές αρνητικές απαντήσεις, σίγουρα δεν θα λάβεις πολλές απαντήσεις, αλλά ανάμεσα σ’ αυτές πιθανότατα να έχεις και μια, δύο, τρεις ή τέσσερις θετικές. Δεν αξίζει τον κόπο;Εναλλακτικά ή και παράλληλα με την παραπάνω διαδικασία, μπορείς να έρχεσαι σ’ επικοινωνία κατευθείαν με εταιρείες ή μαγαζιά, όπου θα ήθελες πολύ να δουλέψεις, δείχνοντας το ενδιαφέρον σου να συνεργαστείς μαζί τους. Και σ΄αυτή την περίπτωση οι περισσότερες πιθανότητες είναι να μην υπάρχει διαθέσιμη θέση, όμως αν υπάρχει; Και σε κάθε περίπτωση μην χάσεις την ευκαιρία να σ΄έχουν υπόψιν τους μόλις ελευθερωθεί κάποια θέση εργασίας.

Προς το παρόν σε αποχαιρετούμε, όμως μείνει συντονισμένος στο iPop.gr γιατί έπεται και η συνέχεια…

The post Έμεινες χωρίς δουλειά; Don’ t panic και ακολούθα τις συμβουλές μας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα