Εκκενώνονται 800 σπίτια στο Λονδίνο λόγω φόβων μετά την πυρκαγιά στον Grenfell Tower

23:15 23/6/2017 - Πηγή: iPop

Περισσότερα από 800 σπίτια σε πέντε πύργους στο Λονδίνο πρέπει να εκκενωθούν στην περιοχή Camden λόγω φόβων μετά την πυρκαγιά στον Grenfell Tower.

79 άτομα σκοτώθηκαν απ’ την πυρκαγιά στον πύργο του Λονδίνου στις 14 Ιουνίου.

Το Συμβούλιο του Camden δημοσίευσε ανακοίνωση την Παρασκευή το απόγευμα λέγοντας ότι οι κάτοικοι του πύργου Taplow πρέπει να εκκενώσουν τα διαμερίσματά τους λόγω φόβων για εκδήλωση πυρκαγιάς.

Οι κάτοικοι θα μεταφερθούν σε προσωρινή κατοικία.

Μέλος

του Συμβουλίου είπε πως αποφασίστηκε ότι το συγκρότημα Taplow πρέπει να εκκενωθει προσωρινά, ενώ ξεκινούν επειγόντως έργα πυρασφάλειας έτσι ώστε οι κάτοικοι να μπορούν να είναι πλήρως διαβεβαιωμένοι για την ασφάλειά τους.

Το ίδιο μέλος του Συμβουλίου σημείωσε πως «αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό είναι εξαιρετικά τρομακτικό για όλους τους πληγέντες και θα κάνουμε ό, τι μπορούμε, παράλληλα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου και άλλες αρχές, για να στηρίξουμε τους κατοίκους μας σε αυτή τη δύσκολη περίοδο».

Θυμίζουμε ότι η πυρκαγιά στον Grenfell Tower ξεκίνησε από ψυγειοκαταψύκτη.

Η επιθεωρητής της αστυνομίας Fiona McCormack είπε ότι οι κατασκευαστές του ψυγειοκαταψύκτη ήρθαν σε επαφή με τις αρχές ενώ το συγκεκριμένο μοντέλο δεν είχε ανακληθεί ποτέ προηγουμένως.

Photo: © Hannah McKay / Reuters

The post Εκκενώνονται 800 σπίτια στο Λονδίνο λόγω φόβων μετά την πυρκαγιά στον Grenfell Tower appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα