Εκατομμύρια συνταξιούχοι με μηδενικό εκκαθαριστικό- Αυξάνονται οι φόροι παντού

11:11 4/5/2016 - Πηγή: iPop

Μηδενικό είναι το εκκαθαριστικό εκατομμυρίων συνταξιούχους όπως υπογραμμίζει η φορολογική πηγή. Να τονισθεί πως οι εν λόγω συνταξιούχοι όπως υπογραμμίζουν πηγές ήδη εξοφλήσει ολοσχερώς τους φόρους που αναλογούν στα συνολικά ετήσια ποσά συντάξεων του έτους 2015.

Παράλληλα, να σημειωθεί πως δεν είναι υποχρεωμένοι να καταβάλουν επιπλέον ποσά φόρου εισοδήματος με τα εκκαθαριστικά των φετινών φορολογικών τους δηλώσεων.

Να τονισθεί πως οι συνταξιούχοι αυτοί κατά τη διάρκεια του 2015 δεν είχαν άλλα

εισοδήματα αλλά μόνο τις συντάξεις τους και έτσι δεν θα κληθούν φέτος να καταβάλουν επιπλέον φόρο εισοδήματος.

Μάλιστα, οι εν λόγω συνταξιούχοι έχουν προκαταβάλει από πέρυσι ολόκληρα τα ποσά σχετικά με τον φόρο εισοδήματος που τους αναλογούσε.

Η παρακράτηση του φόρου εισοδήματος έχει διενεργήθηκε (από την εταιρεία «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε.» ή «Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.).

Όπως υπογραμμίζουν σε σχετικό του δημοσίευμα τα dikaiologitika.gr από τον κανόνα των συγκεκριμένων συνταξιούχων «εξαιρούνται όσοι συνταξιούχοι απέκτησαν εντός του 2015 εισοδήματα κι από άλλες πηγές, πέραν των συντάξεών τους».

Μεγάλες οι αλλαγές στις τιμές προϊόντων:

Μεγάλες αλλαγές αναμένονται στις τιμές πολλών προϊόντων και υπηρεσιών μετά την αύξηση του ΦΠΑ από 23 σε 24%, την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης καυσίμων, τις αυξήσεις στα τσιγάρα και τα αλκοολούχα ποτά.

Με στόχο να υπάρχει επίτευξη των στόχων, Κυβέρνηση και Θεσμοί έχουν συμφωνήσει στα εξής:Αλλαγή της κλίμακας φορολογίας εισοδήματος με μικρότερο αφορολόγητο όριο, με στόχο την άντληση 1,8 δισ. ευρώ.Αύξηση του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ στο 24% από 23%. Από την αναπροσαρμογή του συντελεστή υπολογίζεται να εισπραχθούν 450 εκατ. ευρώ.Αύξηση της φορολογίας στην αμόλυβδη, στο υγραέριο και στο φυσικό αέριο.Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στον καπνό και στα τσιγάρα.Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα αλκοολούχα ποτά.
Αύξηση του τέλους ταξινόμησης των εισαγόμενων αυτοκινήτων και των τελών κυκλοφορίας.

Οι παραπάνω αυξήσεις φόρων επιβεβαιώνονται και από την έκθεση της Κομισιόν, στην οποία όμως δεν περιλαμβάνονται άλλες αυξήσεις που έχουν ήδη συμφωνηθεί με τους Θεσμούς:

Επιβολή τέλους στη συνδρομητική τηλεόραση και στη χρήση Διαδικτύου:

Τέλος στις τραπεζικές συναλλαγέςΤέλος στη διαμονή στα ξενοδοχείαphoto:Fragiskos Samsas / SOOC

The post Εκατομμύρια συνταξιούχοι με μηδενικό εκκαθαριστικό- Αυξάνονται οι φόροι παντού appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα