Είναι οριστικό: Δεν μειώνεται το ποσό εγγύησης για τον Τσοχατζόπουλο

18:14 26/4/2017 - Πηγή: iPop

Οριστική είναι η απόφαση για μη μείωση του ποσού εγγύησης για την αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου, καθώς το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων απέρριψε το αίτημα του πρώην Υπουργού για μείωση της εγγυοδοσίας των 200.000 ευρώ.

Το δικαστήριο έκρινε πως η εγγύηση θα πρέπει να παραμείνει στα τωρινά επίπεδα (200.000 ευρώ), ποσό το οποίο μπορεί να αποπληρωθεί είτε σε μετρητά, είτε μέσω εγγυητικής επιστολής τράπεζας,

είτε υποθήκης ακινήτου του ιδίου ή τρίτου προσώπου. Μόλις ένα μέλος της σύνθεσης έκρινε πως θα μπορούσε η εγγύηση να μειωθεί στα 100.000 ευρώ.

Ο Γιάννης Νικολάου, συνήγορος του Άκη Τσοχατζόπουλου, δήλωσε πως ο πελάτης του κατάφερε να συγκεντρώσει με δανεικά 50.000 ευρώ, προσθέτοντας πως «έχει ανακληθεί η σύνταξή του, έχουν κατασχεθεί οι τραπεζικοί του λογαριασμοί και δεν υπάρχει περίπτωση να ανταποκριθεί οικονομικά».

Ο έτερος συνήγορος κ. Κοτσαλής έκανε λόγο για «φυσική εξόντωση» του κ. Τσοχατζόπουλου, λέγοντας πως «δεν νοείται να σέρνεται από νοσοκομείο σε νοσοκομείο. Τι λόγο έχει η διατήρηση του συγκεκριμένου περιοριστικού όρου; Αναρωτιέμαι αν είναι μοχλός για την επίτευξη άλλων στόχων… Ο Άκης Τσοχατζόπουλος έχει τύχει απαξιωτικής μεταχείρισης, πρωτοφανούς για μια νομοκρατούμενη Πολιτεία. Η επέμβαση της Πολιτείας είναι επιβεβλημένη για να αποτραπεί ο κίνδυνος ζωής του».

The post Είναι οριστικό: Δεν μειώνεται το ποσό εγγύησης για τον Τσοχατζόπουλο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τσοχατζόπουλο,tsochatzopoulo