Είχε καταδικαστεί ερήμην του με τον Abaaoud ο συλληφθείς στο Παρίσι

10:54 25/3/2016 - Πηγή: iPop

Μπορεί ο Γάλλος ΥΠΕΣ να διαβεβαίωσε το βράδυ της Πέμπτης ότι η επιχείρηση και η σύλληψη στο Παρίσι δεν σχετίζονται με τις επιθέσεις στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες, ωστόσο, πηγές της γαλλικής αστυνομίας δήλωσαν την Παρασκευή ότι ο συλληφθείς είχε καταδικαστεί ερήμην του μαζί με τον Abaaoud

στις Βρυξέλλες τον Ιούλιο του 2015.

Ο άνδρας κατονομάστηκε ως Reda K. Η σύλληψη του άνδρα οδήγησε τις αρχές σε μια οικία στο Παρίσι, όπου βρέθηκε ποσότητα εκρηκτικών, τα οποία εξουδετερώθηκαν από πυροτεχνουργούς.

Θυμίζουμε πως την Πέμπτη ο ΥΠΕΣ της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός ατόμου, το οποίο είναι γαλλικής υπηκοότητας και ανήκε σε τρομοκρατικό δίκτυο που σχεδίαζε επιθέσεις στη Γαλλία.

Ο ύποπτος βρισκόταν σε προχωρημένο στάδια κατασκευής σχεδίου για επίθεση, ενώ είχε τονίσει πως προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ της σύλληψης και των επιθέσεων σε Βρυξέλλες και Παρίσι.

Αντιτρομοκρατική επιχείρηση στις Βρυξέλλες

Οι αρχές στο Βέλγιο βρίσκονται σε αναζήτηση των δραστών που έχουν διαφύγει, με την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία να ανακοινώνει ότι σε επιχειρήσεις την Πέμπτη, οι αρχές προχώρησαν σε έξι συλλήψεις.

Συγκεκριμένα, οι συλλήψεις έγιναν σε επιδρομές στα προάστια Schaerbeek και Jetta. Σήμερα, Παρασκευή, θα ληφθεί η απόφαση για απαγγελία κατηγοριών.

Αξίζει να σημειωθεί σχετικά με τους τρομοκράτες των Βρυξελλών ότι τα αδέρφια El Bakraoui ήταν γνωστά στις κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, καθώς περιλαμβάνονταν σε λίστες με ύποπτους τρομοκράτες για σχεδιασμό επιθέσεων.

The post Είχε καταδικαστεί ερήμην του με τον Abaaoud ο συλληφθείς στο Παρίσι appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα