Διίστανται οι απόψεις για το ασφαλιστικό

19:40 22/1/2016 - Πηγή: iPop

Διαφορετικές απόψεις φαίνεται να έχουν οι Ευρωπαίοι για το ασφαλιστικό που έχει προτείνει η ελληνιή Κυβέρνηση, με τους Μοσκοβισί, Ντάισελμπλουμ και Ντράγκι να κάνουν δηλώσεις μέσα στην ίδια ημέρα που φανερώνου την απόκλιση των απόψεών τους.

Ο Πιερ Μοσκοβισί μιλώντας στο Euractiv τόνισε πως «Χρειαζόμαστε μια φιλόδοξη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος. Δεν είμαστε ακόμα εκεί, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι με καλή θέληση και ισχυρή τεχνική διαχείριση μπορούμε να φτάσουμε εκεί».

Χαρακτήρισε το νομοσχέδιο πιο φιλόδοξο συγκριτικά με προηγουμένως , αλλά τόνισε πως χρειάζονται να

γίνουν ακόμα κάποια πράγματα.

Για την συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα:

«Η Ελλάδα και οι εταίροι επιθυμούν ένα success story για την Ελλάδα πράγμα που σημαίνει πλήρη εφαρμογή του προγράμματος, καθώς και ισχυρές μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν σε ταχεία ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε με το πρόγραμμα , και να αρχίσει η συζήτηση για την αναθεώρησης του χρέους κάτω από καλές συνθήκες. Όλα με την παρουσία του ΔΝΤ, το οποίο νομίζω ότι είναι μια αναγκαιότητα για τους Ευρωπαίους. Το ΔΝΤ είναι μέρος της ασφάλειας του προγράμματος, και μια εγγύηση για το μέλλον του».

Τέλος, υπογράμμισε πως «είναι προφανές ότι το κλίμα και οι σχέσεις συνεργασίας μεταξύ των θεσμών, των κρατών μελών και της ελληνικής κυβέρνησης έχουν αλλάξει προς το θετικό από τον Ιούλιο» και πρόσθεσε πως στο Νταβός είπε στον Έλληνα Πρωθυπουργό ότι η Κομισιόν θέλει να προχωρήσει το ελληνικό πρόγραμμα.

Τι είπε ο Μάριο Ντράγκι;

Ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, δήλωσε κατά τη συνάντησή του με τον Α.Τσίπρα πως «είμαι αρκετά βέβαιος ότι θα υπάρξει μία συμφωνία, ώστε η πρώτη αξιολόγηση να μπορεί να κλείσει με επιτυχία», ενώ υπογράμμισε πως η ελληνική Κυβέρνηση, «έχει κάνει σημαντική πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις για τη δημοσιονομική προσαρμογή».

Τι υπογραμμίζει ο Ντάισελμπλουμ;

Το πρωτογενές πλεόνασμα θα κρίνει την τύχη της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους. Η συμφωνία για το ελληνικό χρέος μπορεί να αποτελέσει μια υπόσχεση για ανάληψη δράσης στο μέλλον, όχι όμως τώρα

Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Ο ελληνικός προϋπολογισμός πρέπει να εξορθολογιστεί. Χρειαζόμαστε σημαντικό πλεόνασμα στον ελληνικό προϋπολογισμό».

Μίλησε και για το ΔΝΤ επισημαίνοντας ως είναι επίσημα συμμέτοχος στο πρόγραμμα και κλείνοντας εξήγησε αναφερόμενος στο ασφαλιστικό:

Πρόκειται για μια πρόταση σοβαρή, ωστόσο, τα νούμερα δεν βγαίνουν ακόμη

Photo: Alexandros Michailidis / SOOC

The post Διίστανται οι απόψεις για το ασφαλιστικό appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα