Διευκρινίσεις δια στόματος Κοτζιά- Ξεκαθαρίζει πως το ΥΠΕΞ δεν παρασύρθηκε

10:34 19/10/2016 - Πηγή: iPop

Στη διευκρίνιση πως το Υπουργείο Εξωτερικών δεν παρασύρθηκε προέβη ο Νίκος Κοτζιάς λίγα εικοσιτετράωρα μετά από το σάλο που προκάλεσαν τα παρερμηνευμένα λεγόμενα του Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» το πρωί της Τετάρτης εξήγησε με στόχο να απαντήσει στις επικρίσεις της Αντιπολίτευσης:

Το ΥΠΕΞ είναι πολύ προσεχτικό και μελετά τις επίσημες τουρκικές ιστοσελίδες

Να σημειωθεί, πως ο Νίκος Κοτζιάς παράλληλα χαρακτήρισε

«γελοιότητες» τα όσα αναφέρουν ελληνικά δημοσιεύματα, ότι το υπουργείο παρασύρθηκε από το τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ενώ απηύθυνε έκκληση «να σταματήσει η ανόητη αντιπολίτευση που μόνο κακό κάνει».

«Εδώ και καιρό έχω υποστηρίξει πως η Τουρκία είναι μια νευρική δύναμη καθώς στο εσωτερικό της έχει πολλές αντιφάσεις, ενώ πιέζεται και από την κατάσταση σε Συρία και Ιράκ. Εκείνες οι τουρκικές δυνάμεις που ονειρεύονται αναθεώρηση των Συνθηκών κάνουν λάθος. Οι όποιες δηλώσεις γίνονται με το βλέμμα στη Μοσούλη και όχι στην Ελλάδα. Η Τουρκία, δεν θέλει να δημιουργηθούν κουρδικές ζώνες σε Συρία και Ιράκ» σημείωσε.

Κλείνοντας τη συνέντευξη του ο αρμόδιος Υπουργός είπε αναφορικά με τη συμφωνία Τουρκίας-ΕΕ για το προσφυγικό, πως «η γειτονική χώρα έχει μια δυσπιστία απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για το εάν θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της».

The post Διευκρινίσεις δια στόματος Κοτζιά- Ξεκαθαρίζει πως το ΥΠΕΞ δεν παρασύρθηκε appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα