Διευκρινίσεις από τη Γερμανία: Η Συνθήκη της Λωζάνης συνεχίζει να ισχύει

17:24 30/9/2016 - Πηγή: iPop

Το δικό μου μήνυμα μετά το σάλο αντιδράσεων που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν έσπευσε να στείλει το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών. Συγκεκριμένα, Εκπρόσωπος του Υπουργείου τόνισε πως «εξακολουθεί να ισχύει» διευκρινίζοντας μ΄αυτό τον τρόπο τη δήλωση του εκπροσώπου του Μάρτιν Σέφερ, που είχε προηγηθεί.

Θυμίζουμε, πως οι δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν έφεραν αντιδράσεις τόσο από ελληνικής όσο και από τούρκικης πλευράς.

Τι είχε δηλώσει ο Μ. Σέφερ;

«Οι διαφορές απόψεων μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας

για την οριοθέτηση των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών πρέπει να λυθούν ειρηνικά» τόνισε και αναφερόμενος στη γερμανική πλευρά τόνισε πως «απέχει μια έκφρασης άποψης».

Ο Γερμανός Αξιωματούχος όταν οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν «αν η Λέσβος, η Χίος και η Λήμνος είναι ελληνικά νησιά» δεν έδωσε καμία συγκεκριμένη απάντηση.

«Δεν γνωρίζω τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου. Δεν θέλω να αμφισβητήσω ότι το είπε. Για τη γερμανική κυβέρνηση μπορώ μόνο να πω γι’ αυτό, ότι μας είναι γνωστό πως υπάρχουν διαφορές εδώ και καιρό, εδώ και δεκαετίες, διαφορές απόψεων μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας για την οριοθέτηση των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών. Η γερμανική κυβέρνηση είναι της άποψης ότι αυτές οι διαφορές μεταξύ των δύο χωρών πρέπει να επιλυθούν ειρηνικά και κατά τα άλλα απέχει μίας έκφρασης άποψης και σίγουρα δεν θα πάρει το μέρος κανενός» είχε σημειώσει χαρακτηριστικά.

The post Διευκρινίσεις από τη Γερμανία: Η Συνθήκη της Λωζάνης συνεχίζει να ισχύει appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα