Διάβασε αυτό πριν κάνεις post στο Facebook για κάποιο παιδί που αγνοείται

15:18 9/3/2017 - Πηγή: iPop

Διάβασε αυτό το άρθρο πριν κάνεις post στο Facebook για κάποιο παιδί που αγνοείται.

Πλέον το να βοηθήσεις έστω και λίγο κάποιον είναι πολύ εύκολο μέσω του διαδικτύου. Μόνο μ’ ένα click μπορείς να βοηθήσεις να βρεθεί από ένα χαμένο καπέλο, μέχρι ένα σκυλάκι αλλά και ένα παιδί.

Σύμφωνα όμως με την Royal Canadian Mountain Police θα πρέπει να προσέχεις πάρα πολύ στο τι κάνεις post στο Facebook,

ειδικά αν αφορά κάποιο παιδί ή κάποιον ενήλικα ο οποίος αγνοείται.

Για την ακρίεια οι Καναδικες αρχές ανήρτησαν στα social media μία προειδοποίηση για όσους μοιράζονται τέτοιου είδους posts με τους φίλους τους στα κοινωνικά δίκτυα και πρέπει να την λάβουμε πολύ σοβαρά και εμείς εδώ στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, στην ανάρτηση υπογραμμίζουν την ανάγκη να ελέγχουμε την αρχική πηγή του post καθώς το παιδί το οποίο λένε ότι αγνοείται μπορεί απλά να κρύβετε για λόγους ασφαλείας και αντί να βοηθήσεις να κάνεις μεγαλύτερο κακό. Για την ακρίβεια, υπογραμμίζεται η ανάγκη αν μην γίνονται shares σε παρόμοια post παρά μόνο στην περίπτωση που η αρχική πηγή είναι η αστυνομία!

Στην αρχική δημοσίευση διαβάζουμε:

Για αναρτήσεις αγνοουμένων στο Facebook – μερικές φορές τα αγνοούμενα παιδιά στα posts που μοιράζεστε δεν είναι πραγματικά αγνοούμενα. Μπορούν πράγματι να κρύβονται για τη δική τους ασφάλεια. Για παράδειγμα – ένας γονέα στον οποίο έχει απαγορευτεί οποιαδήποτε πρόσβαση στα παιδιά του έπειτα από δικαστική απόφαση θα μπορούσε να ανεβάσει τις φωτογραφίες των παιδιών του στο Facebook και να δηλώσουν πως είναι αγνοούμενα. Ο άλλος γονέας και το παιδί μπορεί να κρύβονται για τη δική τους προστασία. Με την κοινοποίηση αυτών των φωτογραφιών, μπορεί να θέτετε τη ζωή τους σε κίνδυνο.

Πάντα να ελέγχετε την πηγή της φωτογραφίας που μοιράζεστε στα social media. Εάν το πost δεν προήλθε από μια επιβεβαιωμένη πηγή της αστυνομίας ή δεν έχει κάποιο link που να παραπέμπει σε μεγάλο γνωστό ΜΜΕ ή κάποιο Δελτίο Τύπου που να δείχνει ότι η αστυνομία ερευνά ενεργά για την εύρεση του παιδιού, πιθανότατα δεν είναι νόμιμο το post και καλά θα κάνετε να μην το κάνετε repost.

The post Διάβασε αυτό πριν κάνεις post στο Facebook για κάποιο παιδί που αγνοείται appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα