Μαραθώνια η συνεδρίαση του Eurogroup

20:48 22/5/2017 - Πηγή: iPop

Μετά από αρκετές ώρες διακοπής, ξεκίνησε ξανά τις εργασίες του το Eurogroup αργά το βράδυ της Δευτέρας και πλέον οι ΥΠΟΙΚ επεξεργάζονται ένα τρίτο προσχέδιο. Νωρίτερα, έγιναν τεχνικές συζητήσεις κι επαφές για το χρέος, με στόχο οι ΥΠΟΙΚ να καταλήξουν σ’ ένα κείμενο, το οποίο θα ικανοποιεί όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Οι τεχνικές συζητήσεις έγιναν ανάμεσα στους Dijsselbloem, Thomsen, Schauble και τον Γάλλο ΥΠΟΙΚ Bruno Le Mairie, ωστόσο, υπήρξαν κι εναλλαγές προσώπων.

Μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας

γίνονταν συνεχείς διακοπές της συνεδρίασης, ενώ μέχρι στιγμής όλα δείχνουν πως θα είναι μακρά η νύχτα στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες τις οποίες μεταδίδει η Ελένη Βαρβιτσιώτη, όσο περνάει η ώρα φαίνεται πως η συμφωνία για την Ελλάδα χειροτερεύει. Η δημοσιογράφος, γράφοντας για το πρώτο προσχέδιο, κάνει λόγο για 3,5% πλεονάσματα μέχρι το 2022 και σχετικά με το δεύτερο προσχέδιο αναφέρει πως στόχος είναι 2,2% απ’ το 2023 μέχρι το 2060.

Νωρίτερα, ο Θάνος Αθανασίου μετέδιδε απ’ τις Βρυξέλλες πως ο Jeroen Dijsselbloem εξέταζε το εάν υπάρχει πιθανότητα για συμφωνία προκειμένου να συνεχιστούν οι συζητήσεις ή να εγκαταλειφθεί για σήμερα η προσπάθεια.

Κυβερνητική πηγή ενημέρωσε νωρίτερα πως κατά το EWG έκλεισε το θέμα των προαπαιτούμενων χωρίς καμία αντίρρηση από καμία χώρα και ξεκίνησε η συζήτηση για το χρέος.

Στη σημερινή συνεδρίαση υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι ΥΠΟΙΚ να καταλήξουν σε μια συμφωνία, η οποία θα ικανοποιεί και το ΔΝΤ με αποτέλεσμα εκείνο ν’ αποφασίσει τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα.

Σημειώνεται ότι επί τάπητος στο σημερινό Eurogroup τίθεται τόσο το ζήτημα του χρέους, όσο κι εκείνο των πλεονασμάτων.

The post Μαραθώνια η συνεδρίαση του Eurogroup appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα