Δεν κάνουν πίσω οι εξοργισμένοι αγρότες- Σε απεργιακό κλοιό η Ελλάδα

17:52 22/1/2016 - Πηγή: iPop

Οι εξοργισμένοι αγρότες, έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στους δρόμους και δηλώνουν, πως δεν θα κάνουν πίσω, την στιγμή που οι απεργίες ενάντια στο νέο ασφαλιστικό συνεχώς αυξάνονται.

Μάλιστα, οι Σερραίοι αγρότες θέλοντας να δείξουν την οργή τους στην Κυβέρνηση έκαψαν τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ και πέταξαν αυγά στα γραφεία του κόμματος που βρίσκονται στο κέντρο των Σερρών.

Την ίδια στιγμή οι αγρότες στο Κεφαλόβρυσο προχώρησαν στην αναπαράσταση εκτέλεσης αιχμαλώτων τζιχαντιστών, με τους αγρότες να είναι οι αιχμάλωτοι και ο Αλέξης Τσίπρας ο τζιχαντιστής.

Γενική απεργία στις 4 του μήνα

Στη γενική απεργία που έχει αποφασιστεί να διεξαχθεί στις 4 Φεβρουαρίου, το παρόν θα δώσουν οι επαγγελματικοί και επιστημονικοί κλάδοι της χώρας.

Στη συνεδρίαση μάλιστα, που έγινε την Παρασκευή σημείωσαν πως θέλουν να συναντηθούν με τον Αλέξη Τσίπρα και να κάνουν μαζί του έναν «πραγματικό διάλογο» για το ασφαλιστικό.

Ποιοι φορείς συμμετείχαν στην συνεδρίαση;

ΓΣΕΕ, ΕΣΕΕ, ΕΣΗΕΑ, ΠΑΣΕΓΕΣ, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ΤΕΕ Τεχνικό Επιμελητήριο, Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Ένωση Ελλήνων Χημικών, Ένωση Συμβολαιογράφων Ελλάδας, Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδας, Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, Ένωση Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδας, Πανελλήνιος Σύνδεσμος Συντονιστών Ασφαλιστικών Συμβούλων, Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών, Ομοσπονδία Βενζινοπωλών.

Δείχνουν τη συμπαράσταση τους στους αγρότες

Οι επαγγελματικοί και επιστημονικοί φορείς στέλνουν τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου στις συγκεντρώσεις των αγροτών.

Το Σάββατο, ο Κωνσταντίνος Λουράντος θα επισκεφθεί τα μπλόκα στο Κάστρο, στη Λάρισα και στα Τέμπη.

Μπλόκα σ΄ολόκληρη την Ελλάδα

Τα Τέμπη άνοιξαν ξανά, λίγο μετά τις 14:00, την Παρασκευή μετά από δίωρο αποκλεισμό. Τα τρακτέρ έχουν βγει στους δρόμους και οι κινητοποιήσεις, κορυφώνονται.

Οι αγρότες δε δέχονται να κάνουν βήμα πίσω και δηλώνουν πως θα μείνουν στα μπλόκα μέχρι να επανεξετασθεί το νέο ασφαλιστικό.

Τα νέα σχέδια των αγροτών που έχουν βγει στους δρόμους:

Εκτός από τα Τέμπη και τα κεντρικά σημεία που αναφέραμε πιο πάνω, οι αγρότες τονίζουν, πως θα αποκλείσουν παράλληλα τα Μάλγαρα και τον παράδρομο της Εγνατίας στα Κερδύλλια.

Αξίζει να τονιστεί πως στους δρόμους της χώρας μας ,έχουν βγει πάνω από 6.000 τρακτέρ.

Όπως έχουν ανακοινώσει οι παραγωγοί, το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι, οι αγρότες των Τεμπών έχουν απευθύνει κάλεσμα στους συναδέρφους τους από ολόκληρη τη χώρα να τους επισκεφτούν για να συνομιλήσουν.

Το μπλόκο των αγροτών που βρίσκεται στη Νίκαια έχει καταστήσει την κυκλοφορία στην ΠΑΘΕ (Πατρών-Αθηνών-Θεσσαλονίκης-Ευζώνων), από τον κόμπο Πλατυκάμπου μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο στο Μεγάλο Μοναστήρι, δύσκολη.

Σε σχετική, λοιπόν, ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των Ι.Χ., των φορτηγών και των λεωφορείων, από τον Κόμβο Πλατυκάμπου μέχρι τον Ανισόπεδο Κόμβο Μεγάλου Μοναστηρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές:

Όλα τα Ι.Χ. αυτοκίνητα, τα φορτηγά και τα λεωφορεία που κινούνται επί του αυτοκινητόδρομου προς Θεσσαλονίκη, θα εκτρέπονται από τον Ανισόπεδο Κόμβο Βελεστίνου προς την παλαιά εθνική οδό Λάρισας Βόλου και στη συνέχεια θα εισέρχονται στον Π.Α.Θ.Ε. από τον Κόμβο Πλατυκάμπου.Όλα τα Ι.Χ. αυτοκίνητα, τα φορτηγά και τα λεωφορεία που κινούνται επί του Π.Α.Θ.Ε. προς Αθήνα, θα εκτρέπονται στον Κόμβο Πλατυκάμπου προς την παλαιά εθνική οδό Λάρισας Βόλου και στη συνέχεια θα εισέρχονται στον ΠΑΘΕ από τον Ανισόπεδο Κόμβο Βελεστίνου.Όλα τα Ι.Χ. αυτοκίνητα, τα φορτηγά και τα λεωφορεία που κινούνται επί της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση προς Αθήνα, στο ύψος του Κόμβου Νίκαιας, θα αναστρέφονται μέσω της Αερογέφυρας προς Λάρισα και μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Λάρισας Βόλου, θα εισέρχονται στον ΠΑΘΕ από τον Κόμβο Βελεστίνου».

Την ιδία στιγμή, όμως, οι παραγωγοί δηλώνουν στον Πρωθυπουργό πως αν δεν κάνει πίσω, από τη Δευτέρα οι κινητοποιήσεις θα πολλαπλασιαστούν και οι δρόμοι θα κλείσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

500 τρακτέρ βρίσκονται στον κόμβο των Καστανέων Ορεστιάδας και 150 έχουν παραταχθεί στους Ψαθάδες Διδυμοτείχου. Και στα δύο αυτά σημεία η κυκλοφορία διακόπτεται και δίνεται ξανά στην κυκλοφορία.

Αγροτικά μηχανήματα υπάρχουν και στην Εγνατία Οδό στο ύψος που είναι ο κόμβος του Αρδανίου.

Εκατοντάδες αγρότες και στον Βόλο έχουν πατήσει φρένο στα τρακτέρ τους από τον Αλμυρό μέχρι το Βελεστίνο.

12:00 με 14:00 την Παρασκευή έκλεισαν και τα Μέγαρα.

Ξάνθη:

Θα κλείσει η γέφυρα του Νέστου στην Παλιά Εθνική Οδό κατά διαστήματα και όχι συνεχόμενα, ενώ παράλληλα οι αγρότες της Καβάλας σκέφτονται να προβούν σε μόνιμο αποκλεισμό της γέφυρας του Νέστου.

Έτσι, όσοι θέλουν να μπουν στην Ξάνθη θα το κάνουν μόνο από την ορεινή περιοχή, μέσω Ζαρκαδιάς ή μέσω Δράμας.

Ημαθία:

Υπάρχει μπλόκο στην Κουλούρα του Νομού Ημαθίας με συγκεντρωμένα πάνω από 350 τρακτέρ.

Δράμα:

Σε συμβολικούς δίωρους αποκλεισμούς προχωρούν στο Νομό Δράμας στο μπλόκο Κοκκινογείων.

Στον Προμαχώνα, οι αγρότες έχουν παρατάξει πάνω από 1.300 τρακτέρ και αγροτικά οχήματα.

Βέροια:

Αποκλεισμοί στον κόμβο Νισελίου στην Αλεξάνδρεια, στον κόμβο Μακροχωρίου και στην Χαλκηδόνα.

Οι αγρότες της Ηπείρου συνεχίζουν και τις κινητοποιήσεις στην Πρέβεζα, αλλά και σε άλλες πόλεις, όπως για παράδειγμα στην Άρτα και τα Γιάννενα.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι στη Θεσπρωτία, μετρούν δυνάμεις και όπως λένε τις επόμενες ημέρες θα βγουν αιφνιδιαστικά, στο λιμάνι και την Εγνατία.

Αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας είναι έτοιμοι να κλείσουν τη γέφυρα του Εύηνου.

photo: Stringer / SOOC

The post Δεν κάνουν πίσω οι εξοργισμένοι αγρότες- Σε απεργιακό κλοιό η Ελλάδα appeared first on iPop.

Keywords
ελλαδα, αλέξης τσίπρας, απεργιες, συριζα, τσιπρας, απεργια, εσεε, ΕΣΗΕΑ, πασεγεσ, τεε, αθηνα, λαρισα, νέα, νικαια, παθε, λεωφορεια, θεσσαλονικη, ξανθη, δραμα, βεροια, photo, ipop, απεργια μετρο, απεργια υπα, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 4 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, απεργια μμε, απεργια ταξι, απεργια βενζιναδικα, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, απεργια γσεε, μπλοκα αγροτων, ξανα, αλέξης τσίπρας, ipop, ιατρικος συλλογος, αρτα, αυτοκινητα, βημα, εθνικη, οικονομικο επιμελητηριο, τεε, υψος, αυγα, ασφαλιστικο, βρισκεται, γεφυρα, γιαννενα, γραφεια, δευτερα, διαστημα, διωρο, εγινε, εγνατια, εσεε, ιδια, θεσπρωτια, κυβερνηση, κομβος, μπλοκο, οδοντιατρικη, οχηματων, οχηματα, παθε, πασεγεσ, πρεβεζα, σαββατο, συνεχεια, σχεδια, τεμπη, τεχνικο επιμελητηριο, τρακτερ, φορτηγα, κωνσταντινος, ενωση, χωρα, οργη, σημαια
Τυχαία Θέματα