Δεν φοβόμαστε: Ηχηρό μήνυμα ελπίδας από τους κατοίκους του Μάντσεστερ στον Μαραθώνιο μνήμης(Vids/Pics)

20:36 28/5/2017 - Πηγή: iPop

Μέσα σε ένα ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα συγκίνησης, χιλιάδες πολίτες έλαβαν μέρος στον μαραθώνιο, που διοργανώθηκε στο Μάντσεστερ στέλνοντας έτσι ένα ηχηρό μήνυμα ελπίδας μετά την τρομοκρατική επίθεση της περασμένης Δευτέρας.

Παρά το γεγονός πως σε όλη την πόλη πραγματοποιούνται μεγάλες επιχειρήσεις της αστυνομίας για τον εντοπισμό συνεργατών του τζιχαντιστή τρομοκράτη που έσπειρε το θάνατο στο Μάντσεστερ, οι πολίτες δεν πτοήθηκαν και συμμετείχαν μαζικά στον αγώνα δρόμου.

Ενδεικτικό των μέτρων ασφαλείας που είχαν παρθεί,

είναι πως οι πρώτοι δρομείς της κούρσας των δέκα χιλιομέτρων έτρεχαν σε δρόμους που είχαν περισσότερους αστυνομικούς από ότι δρομείς και θεατές.

Great turnout this morning for today's #runformanchester many runners wearing yellow ribbons for the victims of #manchesterattack pic.twitter.com/YlS3X12i7Y

Key 103 News (@KEY103NEWS) May 28, 2017

Μετά την πρώτη ώρα και όταν άρχισε ο αγώνας των πέντε χιλιομέτρων που είναι μάλιστα και η πρώτη φορά που μπήκε στον Μαραθώνιο, η συμμετοχή και η προσέλευση του κόσμου ήταν μαζική.

A sea of purple from @OfficialUoM #RunForManchester pic.twitter.com/GrCPjVW1R2

— Great Run (@Great_Run) May 28, 2017

Όπως ήταν φυσικό από τα ηχεία που είχαν στηθεί στους δρόμους της πόλης έπαιζε ασταμάτητα το τραγούδι των Oasis, “Don’t Look Back in Anger” ενώ σε ειδικές εκδηλώσεις που έγιναν παράλληλα με τον αγώνα δρόμου μίλησαν σημαντικές προσωπικότητες της πόλης.

Σε αυτή την πρώτη μαζική εκδήλωση που πραγματοποιείται μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ το κεντρικό σύνθημα του μαραθωνίου, “RunForManchester”, σύνθημα που έγινε και viral στα social media της Βρετανίας.

The post Δεν φοβόμαστε: Ηχηρό μήνυμα ελπίδας από τους κατοίκους του Μάντσεστερ στον Μαραθώνιο μνήμης(Vids/Pics) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα