Δεκτή κατά πλειοψηφία η κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ

18:48 19/7/2017 - Πηγή: iPop

Δεκτή κατά πλειοψηφία έγινε απ’ το σώμα της Βουλής η κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ κατά την ψηφοφορία, η οποία έγινε σήμερα, Τετάρτη.

Η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής

το απόγευμα.

Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν οι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. ΝΔ, Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ και Ποτάμι καταψήφισαν. Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ένωση Κεντρώων δήλωσαν «παρών».

Θυμίζουμε ότι ο πρόεδρος της «Εγνατίας Οδού Α.Ε» Απόστολος Αντωνούδης είχε αναφέρει πως η κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ θα γίνει άμεσα, ενώ αναμένεται να δημιουργηθεί ένα τελείως νέο τοπίο στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Σπίρτζης απ’ την πλευρά του είχε γνωστοποιήσει ότι στο σχέδιο νόμου προβλέπεται η ίδρυση δύο νέων δημόσιων φορέων, του ΟΣΕΘ και του ΑΣΙΘ.

Τι είναι ο κάθε φορέας;

ΟΣΕΘ: Θα είναι εποπτικός με τον έλεγχο της εποπτείας, το συντονισμό όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς της πόλης και της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης, λεωφορεία, μετρό, τραμ, θαλάσσιες συγκοινωνίες, αστικά ΚΤΕΛ και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και των αγοραίων ταξί.

ΑΣΙΘ: Είναι ο φορέας λειτουργίας για τα αστικά λεωφορεία και αργότερα και το μετρό και θα αναλάβει, μόλις είναι έτοιμος και έχει την κατάλληλη υποδομή, το αργότερο μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου 2019.

Και στους δύο φορείς θα συμμετέχουν στη διοίκηση εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, ενώ όλες οι θέσεις εργασίας στον ΟΑΣΘ και στον ΣΑΣΘ διασφαλίζονται και μεταφέρονται στους νέους φορείς.

The post Δεκτή κατά πλειοψηφία η κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα