Δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι….

19:33 30/11/2014 - Πηγή: iPop

Πολύ κλασσική ατάκα και χιλιοειπωμένη. Η ατάκα «δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι» όντως ισχύει αλλά για ποιες περιστάσεις. Και θα πω κάτι επίσης πολύ κοινό…οι φίλοι είναι η οικογένεια που επιλέξαμε οπότε μοιάζουμε με τους φίλους μας. Από τον τρόπο που μιλάμε μέχρι το τι θα φορέσουμε.

Επιλέγουμε άτομα για φίλους που έχουμε τα ίδια ενδιαφέροντα, τις ίδιες συνήθειες και ίσως τον τρόπο σκέψης. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε κάποιον να μας ακούσει. Ειδικά αν είμαστε μοναχοπαίδια (είμαι ένα από αυτά και ξέρω). Να μοιραστούμε τις σκέψεις, τους πόθους μας, τα όνειρα μας. Να πάμε μαζί

στο μπαράκι που γουστάρουμε και να περάσουμε και οι 2 τέλεια γιατί απλά παίζει την αγαπημένη μας μουσική. Να μιλάμε συνθηματικά και να έχουμε εκφράσεις και χειρονομίες, που κάνουν τους άλλους να μας κοιτάνε σαν ούφο. Ε ναι! Μοιάζουμε με τον κολλητό μας αλλά δεν μοιάζουμε απόλυτα.

Και εδώ γίνεται η παρεξήγηση με την παραπάνω ατάκα. Ναι μοιάζουμε αλλά δεν είμαστε ίδιοι! Δεν σκεφτόμαστε και δεν αντιδράμε με τον ίδιο τρόπο. Γιατί εγώ να χαρακτηριστώ για τις επιλογές του φίλου μου; Γιατί να ακούω ατάκες του τύπου «Α κάνεις παρέα με τον Χ άρα τα ίδια είσαι και εσύ».

Για να το πάρουμε λίγο από την αρχή. Μπορεί ο φίλος μου ο Μήτσος να είναι ο καλύτερος φίλος του κόσμου και να είναι «ΦΙΛΟΣ» με όλη την σημασία της λέξης. Στις σχέσεις του όμως είναι λίγο ανεύθυνος, παρορμητικός ή δεν κάνει για σχέση (το λέω όσο πιο ευγενικά μπορώ, καταλαβαίνεις πάρα πολύ καλά τι χαρακτηρισμός του αξίζει). Γενικά ο τομέας αυτός δεν είναι και το φόρτε του. Τον έχω κράξει επανειλημένως για την απαίσια συμπεριφορά του αλλά τι να τον κάνω; Επειδή λοιπόν, ο Τάκης είναι τόσο ανώριμος πάνω σε αυτό το θέμα πρέπει να είμαι και εγώ; Γιατί δηλαδή γιατί να με στιγματίσεις έτσι;

Άλλο η φιλία και άλλο οι σχέσεις. Και επίσης γιατί να χαρακτηρίσω κάποιον επειδή δεν μπορεί να κάνει μια σωστή σχέση. Και εγώ το έχω κάνει και εσύ το έχεις κάνει και όλοι το έχουμε κάνει.

Πρέπει, λοιπόν, να σταματήσουμε με την πρώτη ευκαιρία να κρίνουμε και να βάζουμε ταμπέλες έτσι αψήφιστα χωρίς να σκεφτούμε δεύτερη φορά.

Υ.Γ.

Εννοείται ότι αν ο φίλος μου κάνει πράγματα τραγικά και να χαράζει μια πολύ διαφορετική και σκοτεινή πορεία από έμενα τότε θα σταματήσει να είναι φίλος γιατί απλά θα απέχουμε εγκεφαλικά έτη φωτός

The post Δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι…. appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα