Μπορείς τελικά να μείνεις «φίλη» με τον πρώην;

15:24 21/4/2017 - Πηγή: iPop

Είναι αλήθεια, η χρήση της λέξης «φίλος» όταν αναφέρεσαι σε κάποιον με τον οποίο είχατε μια στενή σχέση μπορεί να θεωρηθεί έως και προσβλητική ή υποβιβαστική… ανεξάρτητα από τις προθέσεις σου. Θες να μάθεις αα μπορείς να μείνεις «φίλη» με τον πρώην σου; Διάβασε παρακάτω.

Παρόλο που μπορεί να φανεί σαν όρος, η υποβίβαση ενός ατόμου σε «φίλο » μετά από μια μακροχρόνια σχέση, όπως ο γάμος – μοιάζει σαν μια προσπάθεια να διαγράψεις μια ιστορία στην οποία δεν θες

πλέον να συμμετέχεις.

Είναι σαν να βάζεις κάποιον στην ζώνη φίλων, αφού είχατε μια πολύ παθιασμένη σχέση. Και είναι ένας τρόπος απομάκρυνσης από την «οικειότητα» που είχατε.

Συγκριτικά, η χρήση του όρου «πρώην» φέρει μια εντελώς διαφορετική έννοια.

Αν σου έλεγα ότι πήγα διακοπές μ’ έναν φίλο, πιθανώς θα φανταζόσουν ότι γυρνούσαμε από bar σε bar ή ότι κάναμε μία μίνι κρουαζιέρα γύρω από το νησί. Αλλά αν πω ότι πήγα διακοπές με έναν πρώην, φανερώνει εύκολα εικόνες από ένα πολύ διαφορετικό είδος διακοπών: ένα βράδυ με πολύ τζακούζι και σεξ στο ξενοδοχείο. Ο τίτλος που δίνεις σε κάποιον θα σου πει μια ιστορία χωρίς να χρειάζεται να μπεις σε λεπτομέρειες. Αυτό προσπαθούν να αποφύγουν οι άνθρωποι που τοποθετούν πρώην εραστές στο κουτί με τους «φίλους».

Μπορείς επίσης να κατηγορήσεις τα «κακά» αγόρια του κόσμου για αυτή τη διάκριση. Καμία γυναίκα όμως, δεν θέλει να ονομάζεται «φίλος» από κάποιον που προφανώς ήταν περισσότερο για αυτήν.

Δεν υπάρχει τίποτα κακό με το να είσαι ειλικρινής. Αλλά υπάρχει μια σαφής διαφορά ανάμεσα στο να λέτε ότι πρόκειται να ακολουθήσετε μια φιλία που προχωράει και υπονοώντας ότι κάποιος ήταν πάντα ικανός να είναι φίλος.

Έτσι επέλεξε τις λέξεις σου προσεκτικά.

Διαβάστε επίσης:

Πως θες να αντιδράσει ο πρώην σου με τον χωρισμό σας σύμφωνα με το ζώδιο σου

The post Μπορείς τελικά να μείνεις «φίλη» με τον πρώην; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα